Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Η ΚΛΗΡΩΣΗ (;) ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (;) ΤΗΣ Δ' ΑΝΔΡΩΝ

Ξεκίνησε χθες το τριήμερο κληρώσεων της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. και η αρχή όπως πάντα έγινε με τις ανδρικές διοργανώσεις. Το κύπελλο (ο Προφήτης και φέτος δεν δήλωσε συμμετοχή για οικονομικούς λόγους), τις τέσσερις τρεις κατηγορίες (Α', Β', Γ') και το απαξιωμένο πρωτάθλημα της Δ΄, που ακόμα και στην κλήρωση δεν χάνει την ευκαιρία να μας προσφέρει μεγάλες στιγμές.
Ενώ λοιπόν βάσει των όσων γνωρίζαμε θα έπρεπε να συμμετέχουν δώδεκα ομάδες, ξαφνικά μας προέκυψαν δύο ακόμα συμμετοχές: Tης β' ομάδας του Ολυμπιακού και μιας μικτής παλαιμάχων (ή εργασιακού;) υπό την επωνυμία "Ε.Κ.Α.". Όλα αυτά εντελώς "στο πόδι" και χωρίς να έχει καθοριστεί το πρίσμα κάτω από το οποίο θα συμμετέχουν οι ομάδες αυτές, αν δηλαδή τα αποτελέσματα τους θα προσμετρώνται ή οι όποιοι αγώνες θα έχουν φιλικό χαρακτήρα. Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα, αλλά η Δ' Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. πάντα έχει τον τρόπο να μας εκπλήσσει. Ομάδα παλαιμάχων σε επίσημη κατηγορία (αλήθεια, με τι δελτία θα παίζουν;), αυτό ομολογούμε ότι δεν το είχαμε φανταστεί. Καλά να πάθουμε όμως, γιατί τόσα χρόνια δεν μπορούμε να φτιάξουμε ομάδα για να ανέβουμε και να ξεκολλήσουμε από αυτό το τέλμα.
Πρόγραμμα αγώνων μην περιμένετε να ανεβάσουμε, αφού ούτε κι εμείς οι ίδιοι ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι. Ελπίζουμε πως την ύστατη στιγμή θα πρυτανεύσει η λογική και στο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν οι μόνο οι δώδεκα ομάδες που δικαιούνται, γιατί αλλιώς φοβόμαστε πως θα γίνουμε ανέκδοτο σε όλη την μπασκετική Ελλάδα...