Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΕ ΝΕΑΠΟΛΗ 2-3 (παρ.)

To πρώτο επίσημο φετινό ματς του Ομίλου ήταν ο πολύ ωραίος αγώνας κυπέλλου με την Α.Ε. Νεάπολη στο Ρέντη, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να παίρνουν την πρόκριση με 2-3 στην παράταση.
Η Νεάπολη προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ στην κανονική διάρκεια, ο Προφήτης κατάφερε και τις δύο να ισοφαρίσει, όμως νωρίς στην παράταση ήρθε η τρίτη και φαρμακερή που της έδωσε και το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Το σκορ άνοιξε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Καρκαντζίνος, με ένα μακρινό σουτ που ξεγέλασε τον Κούκουρα. Ο Προφήτης έκανε το 1-1 στο 60', σε μια πολύ περίεργη φάση, με τον επόπτη  να σηκώνει τη σημαία για οφ-σάιντ, αλλά τον Χασάπη να το παίρνει πάνω του και να δείχνει "παίζετε", και ενώ όλοι οι παίκτες για τρία-τέσσερα δευτερόλεπτα είχαν "παγώσει". Εντέλει ο Καλλινικίδης πήρε το "ριμπάουντ" από το σουτ του Μανωλάκου και σκόραρε. Η Νεάπολη ξαναπήρε το προβάδισμα με κεφαλιά του Βαμβακίδη στο 66' ύστερα από εκτέλεση φάουλ (η άμυνα μας στη φάση αυτή "κόλλησε"), όμως ξανά ο Καλλινικίδης ισοφάρισε (71') εκμεταλλευόμενος λάθος γύρισμα αμυντικού της Νεάπολης προς τον τερματοφύλακα. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι σημείωσε στο τέταρτο λεπτό της παράτασης ο Δάλκας στην αντεπίθεση, σε μια φάση που ξεκίνησε από δικό μας κόρνερ, με τον Προφήτη προς το τέλος να μένει με δέκα λόγω σωστής αποβολή του Α. Τσάδαρη με δεύτερη κίτρινη.
Δίκαιη η πρόκριση για τη νικαιώτικη ομάδα, που είχε την περισσότερη ώρα την πρωτοβουλία και έχασε πιο πολλές ευκαιρίες (κυρίως με τον Κυρίτση), όμως τα σημαντικά για τον Προφήτη είναι αλλού: Οι "κυανέρυθροι" πάλεψαν στα ίσα απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, που παίζει μια κατηγορία πάνω, είχαν μερικά καλά διαστήματα και έδειξαν ότι δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν. Επίσης σημειώνουμε ότι άρεσαν οι μεταγραφές: Ο τερματοφύλακας Κούκουρας είχε μερικές εντυπωσιακές αποκρούσεις και ο στόπερ Φραντζέσκος ήταν πολύ σταθέρος. Ο Φιλιππάκος έδειξε κι αυτός καλά στοιχεία, αλλά αντικαταστάθηκε νωρίς λόγω τραυματισμού.
Συγχαρητήρια στην ΑΕ Νεάπολη για την πρόκριση και τις ευχές μας για καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Εκεί αγωνίζεται φέτος ο πολύ καλός γκολκίπερ Γασπαρινάτος, που πριν λίγα χρόνια είχε φορέσει με επιτυχία τη φανέλα του Προφήτη.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Α.Ε. ΝΕΑΠΟΛΗ 2-3 (κ.δ. 2-2)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χασάπης (Ρίζος, Σδράλης)
ΣΚΟΡΕΡ: 60', 71' Καλλινικίδης - 44' Καρκαντζίνος, 66' Βαμβακίδης, 95' Δάλκας
ΑΠΟΒΟΛΗ: 110' Α. Τσάδαρης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Τασιούλας): Κούκουρας, Περπερίδης, Αλλαϊμπέι (77' Λάζαρης), Φεϊζάι, Φραντζέσκος, Τσάδαρης Α., Φιλιππάκος (35' Σκαλιτόπουλος), Σελίμης, Καλλινικίδης, Τσάδαρης Χ., Μανωλάκος (68' Μπόσμος).
Α.Ε. ΝΕΑΠΟΛΗ (Σ. Αναστασιάδης): Γασπαρινάτος, Κυρίτσης, Τοκατλιάν, Βαμβακίδης, Παπαναστασίου, Χαλβατζάρας (82' Αϊντινάι), Σαουλίδης, Δάλκας, Κανάκης (78' Μιχαλάς), Καρκαντζίνος, Μουζάκι (61' Αρβανιτάκης).