Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΦΙΛΙΑ ΠΕΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 85-82

55 πόντους ο Σαμοΐλης!
Πολύ παράξενο ματς χθες βράδυ στο Πέραμα. Ο αγώνας αρχικά ήταν να μη γίνει, επειδή ο ένας διαιτητής δεν ήρθε (τελικά ο Ευαγγελίδης το σφύριξε μόνος του), ο Προφήτης έδειχνε αρχικά να το παλεύει, στη συνέχεια βρέθηκε μπροστά στη συντριβή και εντέλει έχασε στο σουτ.
Ας ξεκινήσουμε όμως με την απίστευτη επίδοση του Σαμοΐλη, που σταμάτησε στους 55 πόντους! Ο Τάσος ήταν σε φοβερή μέρα, έβαζε τα πάντα (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που σκόραρε τους 39) και είναι κρίμα που δεν κερδίσαμε και πήγε στράφι αυτή η τρομερή εμφάνιση. 
Ίσως ήταν το πρώτο φετινό ματς που οι παίκτες μας μπήκαν συγκεντρωμένοι και ο Προφήτης προηγήθηκε 7-14 στο 7'. Η Φιλία πήρε μπρος χάρη στα σουτ του Στρατίνα, "ανοίγοντας" έτσι τη ζώνη μας. Όταν βρήκε σκορ και από άλλους παίκτες (Παππάς), άρχισε να φτιάχνει διαφορές και το ημίχρονο έκλεισε στο 37-28. Οι δικοί μας έδειχναν διάθεση να το παλέψουν, όμως το τρίτο δεκάλεπτο ήταν εφιαλτικό.  Όταν βρήκε πόντους και ο Πλιατσικούδης η διαφορά άρχισε να φτάνει κοντά στο "30" και το ματς άρχισε να "μυρίζει" διασυρμό ανάλογο με αυτόν στην Ηλεκτρούπολη. Στο κλείσιμο του τρίτου το σκορ ήταν 67-41, όμως στο τέταρτο ο Προφήτης μπήκε με διάθεση, ώστε τουλάχιστον να γλυτώσει ακόμα μια πολύ βαριά ήττα, και κατάφερε ακόμα και να διεκδικήσει τη νίκη. Η διαφορά άρχισε να μαζεύεται (βοήθησε και το γεγονός ότι ο κόουτς Παπαδόπουλος βιάστηκε λίγο να αποσύρει τους βασικούς) κι έτσι ο Προφήτης χωρίς σχεδόν να το καταλάβουμε, ξαναμπήκε στο ματς. Ο Σαμοΐλης πήγε να το πάρει μόνος του (ο ίδιος έβαλε τους 19 τελευταίους πόντους μας), όμως στην τελευταία φάση μείναμε με το "αχ", όταν στο (υπό καλές προϋποθέσεις) τρίποντο του Μυσιρλή η μπάλα βρήκε σίδερο.
Ο Προφήτης κρατάει την μεγάλη προσπάθεια στο τέλος, αλλά και το καλό του ξεκίνημα, όμως αυτά δε σβήνουν το τραγικό τρίτο δεκάλεπτο, που είχε επιμέρους 30-13. Τουλάχιστον η γενικότερη εμφάνιση δίνει ένα σημάδι αισιοδοξίας, ότι έχουμε τη δυνατότητα να κοντράρουμε τις καλές ομάδες της κατηγορίας, ενώ σημαντικό ότι επιτέλους (και παρά την έλλειψη πλέι-μέικερ) δεν τα κάναμε θάλασσα στο κατέβασμα της μπάλας, έστω κι αν χρειάστηκε να "θυσιάσουμε" σαν σκαλοπάτι τον Πασαγιάννη, που χάνεται έτσι από το σκοράρισμα. Για την ομάδα της Φιλίας καλύτερος ήταν ο Στρατίνας και μετά οι Πλιατσικούδης, Παππάς. Πολλά συγχαρητήρια στον ρέφερι Ευαγγελίδη γιατί δέχτηκε να κάνει το ματς μόνος του και να αποφύγουν έτσι πενήντα άνθρωποι την ταλαιπωρία της αναβολής. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ήταν και πολύ σωστός στις αποφάσεις του.
ΦΙΛΙΑ ΠΕΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 85-82 (16-14, 37-28, 67-41, 85-82)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευαγγελίδης
ΦΙΛΙΑ ΠΕΡ. (Μ. Παπαδόπουλος): Σαλής, Δασκαλούδης 11, Πλιατσικούδης 16(1), Ίσσαρης, Κατσούρης, Αλμπέρτης 11(2), Στρατίνας 18(5), Σπυρίδωνος 6, Παππάς 11(1), Φαραντάτος 2, Μανιάς 7, Μπαρμπέρης 3.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Αναστασόπουλος): Καλατζής, Σαραντάκος 2, Ξενικάκης 6,Σαμοΐλης 55(5), Παλαιγεωργίου 8, Γκιουλιστάνης, Πασαγιάννης, Μπούζας 4, Μουστάκας 7(1), Μυσιρλής.