Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΣΠΙΘΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 3-2

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο της Χαραυγής, με τον Προφήτη να γνωρίζει ήττα-αυτοκτονία από τη Σπίθα με 3-2 και να επιστρέφει έτσι στη Γ' Πειραιά μετά από 11 χρόνια.
Οποιαδήποτε ανατροπή των δεδομένων που ίσχυαν με την έναρξη των πλέι-άουτ θα ήταν όχι απλά υπέρβαση, αλλά θαύμα. Ο Προφήτης μπήκε στη διαδικασία με μηδέν βαθμούς, μισή ομάδα και χωρίς προπονητή. Η θηλιά ήταν καιρό τώρα περασμένη γύρω από το λαιμό μας, ωστόσο το δικό μας χέρι ήταν αυτό που την έσφιξε. Σε ένα ματς που χρειαζόμασταν μόνο τη νίκη, προηγηθήκαμε 2-0 στο τρίτο (!) λεπτό, φτιάξαμε φάσεις και για άλλο γκολ, όμως μετά το 25' εξαφανιστήκαμε από το γήπεδο, κάναμε τρία γκολ δώρο στη Σπίθα και αποχαιρετήσαμε την κατηγορία. Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές, όπως το γεγονός ότι δεν υπήρχε καθαρός στόπερ διαθέσιμος και κατεβήκαμε πάλι με αλχημείες και προσευχές, αλλά δεν αναιρείται σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι.
Η διαιτησία της Λαμπαδάριου σήμερα ήταν σπαθένια, δεν της έφυγε ούτε μία φάση, όπως συνέβη και με την Μήτση στον πρώτο αγώνα των πλέι-άουτ με την Αρμενική. Και το σε βάρος μας πέναλτι ήταν καθαρό, και ο πειθαρχικός έλεγχος άψογος, και ο καταλογισμός των φάουλ ολόσωστος. Η Ε.Π.Σ.Π. απέδειξε έτσι πως όταν προσέχει τα παιχνίδια ούτε προβλήματα θα υπάρχουν, ούτε εμείς θα ξεφεύγουμε από τα όρια μας. Έπρεπε όμως πρώτα να φτάσουμε στα γνωστά γεγονότα για να δούμε πενηνταρήσιες διαιτησίες; Στο τέλος της ημέρας εξάλλου, η κατηγορία χάθηκε...
Κλείνει λοιπόν ένας σημαντικός κύκλος για την ποδοσφαιρική ομάδα, που το 2004 ανέβηκε στη Β' Κατηγορία, στη συνέχεια γνώρισε τις πιο ένδοξες μέρες της ιστορίας της, με την άνοδο στην Α', αλλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και πλέον επιστρέφουμε στη Γ΄. Η επιστροφή μάλιστα κάθε άλλο παρά ανώδυνη είναι, με τον Προφήτη να ολοκληρώνει μια τραυματική σεζόν, καταπονημένος ψυχολογικά και με το μέλλον του πολύ αβέβαιο.
Η ομάδα ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της την Κυριακή, με τον άνευ σημασίας αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο Κερατσινίου.
ΣΠΙΘΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 3-2
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμπαδαρίου (Κοντιζάς, Ζησιμόπουλος)
ΣΚΟΡΕΡ: 29' Ηλιόπουλος, 47' (πεν.), 58' Παλατιανός - 1' Εστυλιανίδης, 3' Τσιριγώτης
ΣΠΙΘΑ: Κυριακόπουλος, Μπεκάκος, Σέκα (67' Μόλακας), Θεοχαρίδης, Κουρτέσης, Νόκες, Κοντός (57' Τσαμπαρλής), Θεοδώρου, Παλατιανός, Ντόμπριν, Ηλιόπουλος (72' Παπαδόπουλος).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ: Σπαχίου, Μπόσμος, Περπερίδης, Αλλαϊμπέι, Κίσσας, Γεωργακάκος, Άγγος, Εστυλιανίδης, Σεμέντα (52΄ Μανωλάκος), Τσιριγώτης, Λίτσης (67' Τρίχας).