Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ. 50-52

Το όνειρο της ανόδου έσβησε σήμερα για τον Προφήτη, με τον Φάρο να βγαίνει ζωντανός από το δράμα, να σπάει την έδρα και να πηγαίνει αυτός στους τελικός, όπου θα αντιμετωπίσει τον Φοίνικα.
Το ματς κρίθηκε ακριβώς στο φινάλε, με την Αράμπαλη να πηγαίνει στις βολές επτά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, σε ένα τουλάχιστον αμφισβητούμενο φάουλ που κέρδισε. Ευστόχησε και στις δύο, ο Προφήτης δεν σκόραρε στην τελευταία του επίθεση και οι φιλοξενούμενες έφυγαν από τα Καμίνια με την πανάκριβη πρόκριση. Νωρίτερα ο Προφήτης είχε επιστρέψει από το -13, ισοφαρίζοντας 50-50, 22" πριν το τέλος. Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο νευρικές και αγχωμένες, ο Προφήτης στην αρχή συντηρούσε ένα μικρό προβάδισμα (13-10, 19-14), αλλά ο Φάρος φάνηκε από κάποια στιγμή και μετά να απελευθερώνεται, βρίσκοντας πόντους από τη Νεαρχάκου, που σήμερα ήταν η παίκτρια-κλειδί για τον Λειβάδη. Στον άλλο πάγκο ο Ρουμπελάκης είχε την ατυχία να δει μια πολύ σημαντική παίκτριά του, την Χατζηνικολάου, να αποχωρεί με διάστρεμμα, αλλά και τις υπόλοιπες να είναι ξανά πολύ άστοχες.Το ημίχρονο έκλεισε 22-26, και μετά το 24-26 οι φιλοξενούμενες, με την Αθανασίου να βρίσκει το χέρι της, έτρεξαν ένα μεγάλο σερί φτάνοντας στο 26-39 του 27'. Οι παίκτριες του Προφήτη έμοιαζαν εγκλωβισμένες, όμως το κοντό σχήμα που επιστρατεύτηκε (με την Ευμορφοπούλου στο "5") απέδωσε και σιγά-σιγά η διαφορά άρχιζε να μικραίνει. Ο Προφήτης ισοφάρισε για πρώτη φορά 22 δεύτερα πριν το τέλος σε 50-50 χάρη στην Δροσωτάκη, όμως στην συνέχεια η Αράμπαλη αποδείχθηκε ψύχραιμη από τη γραμμή, ενώ ο Προφήτης στην δική του τελευταία απόπειρα δεν κατάφερε να σκοράρει, με την Ευμορφοπούλου να παίρνει το ριμπάουντ από το άστοχο τρίποντο της Λαουλάκου, αλλά να αστοχεί σε μια δύσκολη προσπάθεια από το λόου πόστ. Από τις νικήτριες καλύτερη ήταν η Νεαρχάκου, που στα δύο προηγούμενα ματς ήταν άποντη αλλά σήμερα μας έκανε μεγάλη ζημιά, πολλή δουλειά από τις Αράμπαλη-Κουταλιανού και φυσικά από τις δύο μπαρουτοκαπνισμένες, Τσέρου και Αθανασίου. Αντίθετα η Σαλιάι κλείστηκε καλά, φορτώθηκε με φάουλ και έμεινε εκτός παιχνιδιού. Από πλευράς Προφήτη, κορυφαία ήταν η Δροσωτάκη, οι Ρουμπελάκη και Ευμορφοπούλου πάλεψαν με όλη την άμυνα προσαρμοσμένη πάνω τους, ενώ κατά διαστήματα καλές ήταν οι Αναυφαντάκη και Γουλουμή.
Ο Προφήτης έχει μεγάλα παράπονα από την διαιτησία  Για πολλή ώρα ο Κονταράτος "αλώνιζε" και έδινε (ή δεν έδινε) αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα, υπό την ανοχή του Παυλόπουλου. Όταν ο τελευταίος αποφάσισε να πάρει το ρόλο του και να κρατήσει το ματς, τα πράγματα δεν έγιναν καλύτερα, με αποκορύφωμα το τελευταίο φάουλ που σφύριξε υπέρ της Αράμπαλη, σε μια φάση που ένας Θεός ξέρει που είδε το σπρώξιμο...
Άσχετα από την κατάληξή του, το ματς ήταν αυτά που "μένουν", με τα Καμίνια να είναι ασφυκτικά γεμάτα και τις δύο ομάδες να προσφέρουν σίγουρα όχι καλό θέαμα, αλλά ένα συγκλονιστικό τρίτο παιχνίδι, σε μια σειρά που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στον Προφήτη μένει μια πολύ πικρή γεύση από όλο αυτό, καθώς ναι μεν η άνοδος δεν ήταν αυτοσκοπός, όμως όλοι αντιλαμβανόμαστε πως η φετινή χρονιά ήταν μια χρυσή ευκαιρία για τον σύλλογο να πετύχει μια ανεπανάληπτη επιτυχία, που όμως δεν ήρθε. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τα κορίτσια, που έδωσαν ότι μπορούσαν, με τις γνωστές αντιξοότητες που επικρατούν και με τις οποίες έχουμε μάθει να ζούμε.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας, που ήρθε και μας στήριξε σήμερα, και συγνώμη που τους στεναχωρήσαμε...
Συγχαρητήρια στο φίλο σωματείο του Φάρου για την πρόκριση και για την προσπάθεια του στους πέντε πολύ ωραίους αγώνες που δώσαμε φέτος. Καλή επιτυχία στους τελικούς, όπως και στον άλλο φιναλίστ, τον Φοίνικα, και μακάρι να δούμε και εκεί ωραία ματς, δυστυχώς όμως με εμάς ως θεατές, και όχι ως πρωταγωνιστές...
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ. 50-52 (13-10, 22-26, 33-41, 50-52)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παυλόπουλος, Κονταράτος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Ρουμπελάκης): Βλάμη, Δροσωτάκη 11, Βροχίδου Σ., Ευμορφοπούλου 13(1), Χατζηνικολάου, Ρουμπελάκη 10(2), Λαουλάκου 2, Καρανάσιου 2, Γουλουμή 4, Ανυφαντάκη Ε. 8(1).
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ. (Γ. Λειβάδης): Αράμπαλη 8, Μεγαλέμου, Σαλιάι 1, Αθανασίου 9(3), Νεαρχάκου 12(2), Τσέρου 12, Μπεράτη 1, Κουταλιανού 9, Κρητικοπούλου.