Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΑΕ ΡΕΝΤΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 71-65

Μπήκαμε στην άνοιξη και ο Προφήτης δεν έχει δει ακόμα νίκη μακριά από τα Καμίνια. Το γνώριμο σενάριο επαναλήφθηκε και στο Ρέντη, όπου η ομάδα του λόφου πάλεψε, όμως στο τέλος έμεινε και πάλι να αναρωτιέται τι θα μπορούσε να κάνει (ή να μην κάνει), ώστε να έχει αλλάξει τη μοίρα της.
Όσο υπήρχαν δυνάμεις, ήταν καλά. Ο Προφήτης μπήκε δυνατά στην αρχή, πήρε σταθερά το προβάδισμα και μάλιστα στο 16' κέρδιζε με 21-35. Γρήγορα όμως οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο Ρέντης άρχισε να ξεκολλάει στην επίθεσή του, τη στιγμή που ο Προφήτης δεν σκόραρε με την ίδια συνέπεια. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η διαφορά στο βάθος των δύο πάγκων. Ο Προφήτης έβγαλε το ματς με οκτώ παίκτες (με δύο από αυτούς να παίζουν 40 και 38 λεπτά), την ώρα που ο κόουτς Γεωργακίου (που χρησιμοποίησε συνολικά έντεκα) είχε την πολυτέλεια να έχει συνεχώς φρέσκα κορμιά μέσα στο παρκέ. Όπως τον αδερφό του, που ήταν άστοχος στο α' αλλά στο β' βρήκε ρυθμό, ή τον Ρούσσο που ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε πολύ κρίσιμους πόντους. Οι Ρεντιώτες στο 25' πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά (43-42), ο Προφήτης άντεξε ως το 30' (52-51), όμως γρήγορα στο τέταρτο δεκάλεπτο η διαφορά έφυγε (60-52) και κάπου εκεί το ματς τελείωσε, με τον Ρέντη να κλείνει τη βραδιά έχοντας ευστοχήσει συνολικά σε δώδεκα τρίποντα.
Νεδέλκος, Γεωργακίου, Γεωργούλης και Ρούσσος συνέθεσαν μια εξαιρετική τετράδα για τον Ρέντη. Για τον Προφήτη ισχύουν τα γνωστά. Όσοι έπαιξαν προσπάθησαν, αλλά πια υπάρχουν αξεπέραστες αντικειμενικές δυσκολίες. Καλό ματς έκανε ο Λεοντιάδης, όπως και οι Τριανταφύλλου, Μπαμπάκος. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των Χρηστίδη και Μανουσόπουλου.
Τα περιθώρια πια έχουν στενέψει δραματικά και ο μόνος που μπορεί να σώσει την ομάδα είναι ο Άγιος. Μένουν ακόμη τέσσερις αγωνιστικές και βλέποντας το πρόγραμμα, καταλαβαίνουμε ότι τα κουκιά δε βγαίνουν. Εκτός αν κάνουμε τέσσερις νίκες, όσες δηλαδή έχουμε κάνει μέχρι τώρα σε ολόκληρο το πρωτάθλημα...
ΑΕ ΡΕΝΤΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 71-65 (16-22, 34-39, 52-51, 60-52)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρηστίδης, Μανουσόπουλος
ΑΕ ΡΕΝΤΗ (Α. Γεωργακίου): Δημητρόπουλος, Σολδάτος Α. 2, Σολδάτος Ι. 5(1), Νεδέλκος 12(2), Οικονόμου 3(1), Γεωργούλης 14, Ρούσσος 11(3), Μιχαλόπουλος, Κανιάς , Γεωργακίου 18(3), Ρουσουνέλος 6(2).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Κεφαλίδης): Μουστάκας 7(1), Λεοντιάδης 10(1), Τριανταφύλλου 11(2), Βουρνάς 10(1), Μαυράκης 8, Μπαμπάκος 12, Μπούζας 2, Μαρής 5.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
Μετά τον αγώνα ο κόουτς Κεφαλίδης, υπέβαλε την παραίτηση του από τον πάγκο της ομάδας. Έτσι ο Προφήτης στα τέσσερα τελευταία ματς θα πορευτεί με άλλον προπονητή, τον τρίτο μέσα στη χρονιά.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόουτς για την προσπάθεια που έκανε, κάτω από τις υπερβολικά δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί φέτος...