Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. 53-44

Φινάλε με πολλά χαμόγελα για τα κορίτσια μας, που κέρδισαν τον Φοίνικα στο τρίτο ματς της σειράς και κατέλαβαν την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, που είναι και η καλύτερη στην ιστορία του Προφήτη.
Ακόμα ένα όμορφο και ανοιχτό ματς για τις δύο ομάδες, που φέτος συναντήθηκαν πέντε φορές και κατά κανόνα προσέφεραν καλό θέαμα στους φιλάθλους. Ο Φοίνικας ξεκίνησε καλύτερα (3-9), όμως ο Προφήτης γρήγορα βρήκε τα πατήματά του και ανέτρεψε την κατάσταση. Από τη στιγμή μάλιστα που δεν δώσαμε στις αντιπάλους την ευκαιρία να τρέξουν, πήραμε ρυθμό και στην επίθεσή μας, που ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο λειτούργησε άψογα, βγάζοντας και πολλές όμορφες φάσεις. Έτσι με ένα επιμέρους 20-5, που έκλεισε με ένα απίθανο τρίποντο της μεγάλης Βροχίδου από τα 20 μέτρα στην εκπνοή του ημιχρόνου, πήγαμε στα αποδυτήρια με +10 (30-20). Ο Φοίνικας στη συνέχεια προσπάθησε να επιστρέψει, φτάνοντας κάποιες φορές τη διαφορά μέχρι τους 5-6 πόντους, όμως ο Προφήτης είχε συγκέντρωση, έκλεψε μπάλες, σκόραρε με μια σχετική συνέπεια και τέλειωσε στην ασφάλεια των 9 πόντων.
Το χάλκινο μετάλλιο συνιστά σίγουρα επιτυχία, αν και γυρίζοντας τη σκέψη μας πίσω, ίσως και να μπορούσαμε το κάτι παράπανω, δηλαδή τη συμμετοχή μας σε έναν τελικό, πρωταθλήματος ή κυπέλλου. Το σίγουρο είναι πως το προπονητικό τιμ και οι παίκτριες έδωσαν για μια ακόμη χρονιά τον καλύτερο εαυτό τους, με τον Προφήτη πια χάρη σε αυτές τις προσπάθειες να συγκατελέγεται σταθερά στις κορυφαίες ομάδες της Ένωσης, κοιτάζοντας στα μάτια σωματεία με οικονομική άνεση και δυνατότητα να διαθέτουν μεγάλα μπάτζετ. Ο Προφήτης αντίθετα, δεν ξέφυγε ούτε φέτος από τη λογική που τον διέπει, μην έχοντας κάποιον αθλητή ή αθλήτρια που να αμείβεται, και αυτό είναι ένας ακόμα τίτλος τιμής για όσα παιδιά φόρεσαν φέτος τη φανέλα του.
Πρωταθλήτρια στην κατηγορία αναδείχθηκε η Δάφνη Αγ. Δημητρίου, που μετά από μια συγκλονιστική σειρά εναντίον της Ελευθερίας έκανε το 2-1 στις νίκες, με τον τρίτο αγώνα να κρίνεται στις λεπτομέρειες, όπως και οι προηγούμενοι δύο. Ήταν η κορύφωση ενός σπουδαίου πρωταθλήματος, στο οποίο ο Προφήτης είχε την χαρά όχι μόνο να συμμετέχει, αλλά να είναι εκ των πρωταγωνιστών.
Το σημερινό ήταν και το τελευταίο επίσημο ματς για τον Όμιλο στην αγωνιστική περίοδο 2013-14. Ήταν πολύ ευχάριστο για μας να κλείσουμε τη χρονιά με μια όμορφη σειρά αγώνων με "αντίπαλο" τον Φοίνικα Πειραιά, με τον οποίο παραδοσιακά μας συνδέουν αμοιβαίες σχέσεις σεβασμού και εκτίμησης. Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι στη διοίκηση, τους προπονητές και τους αθλητές-αθλήτριες του φίλου σωματείου, με το οποίο για τις διοργανώσεις της ΕΣΚΑΝΑ συναντηθήκαμε φέτος μέσα στους αγωνιστικούς χώρους συνολικά δεκατρείς φορές, με το άτυπο "τελικό σκορ" να είναι 7-6 υπέρ του Φοίνικα!
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. 53-44 (10-15, 30-20, 41-35, 53-44)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσάτσης, Λύρας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Βλάμη 9, Δροσωτάκη 4, Βροχίδου Β.11(2), Τηλεμάχου 13, Βροχίδου Σ., Παπαδοπούλου, Λαουλάκου 10(1), Σπύρη 2, Γουλουμή 2, Τζωρτζάκη, Σταθάκη 2, Ανυφαντάκη Ε..
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. (Δ. Λαγοπόδης): Γκριτζά 7, Λιβανού 2, Μάναλη, Σπυριδωνίδου 8, Μανουρά 2, Αρχοντάκη 6, Παναγιωτίδου 2, Ζεβαχιργιάν 5(1), Καρακούση, Βράκα 12(1).