Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΔΡΙΚΟ: Α.Ε.ΡΕΝΤΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 42-56

Ο Προφήτης έφυγε με το μάξιμουμ σήμερα από το γήπεδο του Ρέντη, απέναντι σε μια ομάδα με ταυτόσημους στόχους και μέχρι πριν το παιχνίδι ισοβαθμούσα του στη βαθμολογία. Πήρε τη νίκη, κάλυψε τη διαφορά της ήττας των Καμινίων, αλλά και κράτησε την ψυχολογία του πολύ ψηλά, έχοντας ένα εκπληκτικό τελευταίο δίμηνο, με πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια.
Το ματς ήταν πολύ κρίσιμο για εμάς, αλλά σίγουρα ζωής-θανάτου για τον Ρέντη, που η πορεία του φέτος στο πρωτάθλημα είναι ακριβώς αντίστροφη με τη δική μας, έχοντας κάνει πολύ καλό ξεκίνημα, αλλά μαζεμένες ήττες στη συνέχεια. Ο Προφήτης χρειάστηκε να ξεπεράσει και το σοκ της απουσίας του Σαράντη, που το πρωί έπαθε γαστρεντερίτιδα, όμως η έλλειψη του δε φάνηκε, καθώς στην επίθεση, όλοι σχεδόν σκόραραν το κάτι παραπάνω και οι 56 πόντοι για τα δεδομένα μας είναι ικανοποιητικοί. Κι αν αυτά ισχύουν για την επίθεση, τι να πούμε για την άμυνα, που ήταν και πάλι ο ακρογωνιαίος λίθος μας. Ο αμυντικός στόχος (40-45 πόντοι) εφαρμόστηκε στην εντέλεια, με τεράστια προσήλωση απ' όλα τα παιδιά και σαράντα λεπτά απόλυτης συγκέντρωσης. Έτσι κερδίζονται τέτοια παιχνίδια, έτσι και ο Προφήτης είχε σταθερά το προβάδισμα σε όλο το ματς, χωρίς να το χάσει ποτέ. Από το 4-10 του πενταλέπτου και μετά οι "κυανέρυθροι" αύξαναν συνεχώς τη διαφορά, για να έχουμε ημίχρονο 20-30 και στο 33' το σκορ να είναι 29-50. Οι γηπεδούχοι έκαναν μια προσπάθεια να σώσουν έστω τη διαφορά (37-50 στο 37'), αλλά ο Προφήτης έπαιξε με το χρόνο και δεν κινδύνευσε. Μέτρια η διαιτησία από Κοτσώνη και Παπαζαχαρία.
Α.Ε. ΡΕΝΤΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 42-56 (13-17, 20-30, 28-46, 42-56)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κοτσώνης, Παπαζαχαρίας
Α.Ε. ΡΕΝΤΗ (Μ. Τσαπάκης): Σμυρλής 4, Δουσεμερτζής 16(1), Σολδάτος, Κωνσταντόπουλος 10, Κόικας 5, Σοκόλοβ, Παραμερίτης 2, Μιχαλόπουλος, Μπενιαμίν, Μπίχτας 5(1), Ρουσουνέλος.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Κεραμειδάς): Καψοκόλης 12, Τριανταφύλλου 6(2), Ευσταθίου 11(1), Βουρνάς 3(1), Πιστιόλης 8, Κάτσικας 2, Καρανδρέας, Μουστάκας, Ντάσκας 7, Πατμανίδης 7.