Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΔΑΦΝΗ ΑΓ.ΔΗΜ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 47-39

Η Δάφνη ήταν η νικήτρια του σημερινού ντέρμπι των γυναικών στο Μπραχάμι. Τα κορίτσια μας έκαναν μεγάλη προσπάθεια, δεν είχαν όμως τις λεπτομέρειες που θα τους έδιναν το ροζ φύλλο.
Το επιθετικό πρόβλημα, που "φώναζε" στα προηγούμενα ματς, αλλά κρυβόταν κάτω από το χαλί της καλής μας άμυνας, ήταν ο βασικότερος λόγος της ήττας σήμερα. Το αμυντικό πλάνο σε γενικές γραμμές λειτούργησε, εξάλλου οι 47 πόντοι εκτός έδρας απέναντι σε μια τόσο ποιοτική ομάδα είναι οπωσδήποτε θετικό επίτευγμα. Όμως ο Προφήτης ήταν ξανά πολύ άστοχος, σπατάλησε έντεκα βολές και είχε πολλά, ακόμα και εξ επαφής, άστοχα σουτ. Ο αγώνας ξεκίνησε με τις γηπεδούχους να πατάνε καλύτερα, και με άξονα τη Μαγιντόμπε να προηγούνται 9-2. Ο Προφήτης βρήκε λύσεις μεταφέροντας τη μπάλα κοντά στο καλάθι, και βελτιώνοντας τις αμυντικές του αντιδράσεις δεν άφησε τη διαφορά να ξεφύγει κι άλλο, φτάνοντας μάλιστα στο ημίχρονο σε απόσταση καλαθιού. Αυτό που δεν κατάφερε  ποτέ ήταν να περάσει μπροστά, καθώς όποτε ήμασταν σε τέτοια θέση (όπως στο 30-29 του 24'), οι ευκαιρίες χάνονταν, ίσως από ατυχία, ίσως από ψυχολογικούς λόγους. Στο 33' οι δύο ομάδες ήταν ακόμη κοντά (39-35), όμως εκεί ο Προφήτης έπαθε ένα μεγάλο επιθετικό μπλακ-άουτ, μένοντας για έξι λεπτά χωρίς καλάθι, και η Δάφνη δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, φτιάχνοντας την πρώτη διψήφια διαφορά του ματς (45-35) ενάμιση πριν το τέλος, και κλειδώνοντας έτσι τη νίκη.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ήταν ένα ματς που προσέφερε συγκινήσεις, σε ένα γεμάτο γήπεδο με πολύ καλή ατμόσφαιρα, και εξαιρετική διαιτησία από τους Παπαφωτίου και Μαραβέλια.
ΔΑΦΝΗ ΑΓ. ΔΗΜ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 47-39 (14-9, 24-22, 37-29, 47-39)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαφωτίου, Μαραβέλιας
ΔΑΦΝΗ ΑΓ. ΔΗΜ. (Α. Μπουμπούς): Πιτσάκη 12, Τσιφτελή 9, Μανώλη 4, Μαγιντόμπε 13, Μικεδάκη, Χατζόγλου, Γιαννακοπούλου 3(1), Παπακωνσταντίνου Β. 2, Παπακωνσταντίνου Α. 4.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Βλάμη, Δροσωτάκη 7, Βροχίδου Β. 6, Τηλεμάχου 14, Βροχίδου Σ. 7(1), Καψοκόλη 2, Λαουλάκου, Καρελά, Παπαδοπούλου, Μουσούλη 3(1), Ανυφαντάκη Μ., Αμανατίδη.