Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ 53-56

Ούτε και σήμερα κατάφερε ο Προφήτης να ξορκίσει τα δαιμόνια των τελευταίων του κακών εμφανίσεων. Η νέα ήττα, από το Ελληνικό αυτή τη φορά, φέρνει την ομάδα ακόμη πιο χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, και μπορεί να μην υφίσταται κίνδυνος υποβιβασμού, σίγουρα όμως κανείς δεν αισθάνεται ευχάριστα βλέποντας τον Προφήτη στην ενδέκατη θέση της βαθμολογίας.
Ο αγώνας με το Ελληνικό ήταν μια απ' τα ίδια. Υπολειπόμενος σε διάθεση, αλλά και φαντασία στο παιχνίδι του, ο Προφήτης ήταν την περισσότερη ώρα πίσω στο σκορ. Προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, χάναμε 31-39, και εκεί δείξαμε λίγο σφυγμό, ανεβάζοντας την πίεση μας στην άμυνα. Ο Προφήτης πλησίασε, κάποιες φορές μάλιστα κατάφερε να περάσει και μπροστά, όμως όποτε  προσπαθούσε να γίνει εκείνος αφεντικό του ματς, οι φιλοξενούμενοι απαντούσαν με μακρινά σουτ, προεξάρχοντος του "δικού μας", Γιώργου Καρασούλου. Εκείνος ήταν που ένα λεπτό πριν το τέλος έγραψε με τρίποντο το 51-53, για να φέρει το ματς στα ίσα ο Ευσταθίου, είκοσι δεύτερα πριν το τέλος. Στην εξέλιξη της επίθεσης του, το Ελληνικό είχε άουτ από κάτω στα έξι δεύτερα, και μετά από κακή συνεννόηση της άμυνάς μας στις αλλαγές στα σκριν, ο Μαλτίδης έμεινε μόνος του κάτω από το καλάθι και πέτυχε γκολ-φάουλ. Ήταν οι πρώτοι πόντοι του Μαλτίδη στο ματς, αλλά αποδείχτηκαν και οι πλέον καθοριστικοί, δίνοντας τη νίκη στο Ελληνικό.
Καλή η διαιτησία της Γαρίνη, με αρκετά λάθη ο Γαρδέλης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ 53-56 (14-17, 27-29, 40-45, 53-56)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γαρίνη, Γαρδέλης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Χαραλαμπίδης 3(1), Φωστέρης 18(2), Ευσταθίου 6, Πιστιόλης, Κεραμειδάς 6, Βουρνάς 3(1), Κουκουβάκης 7(1), Μόμτσος 5(1), Μουστάκας, Ντάσκας 5, Σωτηρίου.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ (Γ. Σολωμός): Καρασούλος 16(3), Μαλτίδης 3, Νικολάκης, Ζηνέλης 6(1), Γαλαράς 9(1), Πετς 4, Παπαμαρινόπουλος 3, Παντελάκης 1, Κοντούζογλου 8, Παπαδημητρίου, Ντελής 6(2), Μανίκας.