Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Ε.Α.Ν. 62-60

Με την πλάτη στον τοίχο έπαιζε η ομάδα μας απέναντι στη Νίκαια, και τέλικα οι παίκτες μας, πέτυχαν παλικαρίσια νίκη με 62-60 μένοντας ζωντανοί στη μάχη της παραμονής. Ο αγώνας, που είχε πολύ μεγάλη βαθμολογική σημασία και για τους δύο, ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με πολύ πάθος, ένταση, και κλειστό σκορ. Μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (38-38 στο 25'). Η αμυντική πίεση του Προφήτη απέφερε καρπούς, και με ένα καλό σερί προηγηθήκαμε 53-40 στο 31', "χαϊδεύοντας" και τη διαφορά της ήττας μας του πρώτου αγώνα στο Σελεπίτσαρι. Άλλωστε η Ε.Α.Ν. έχει τον ίδιο στόχο με εμάς και η ισοβαθμία στο τέλος δεν είναι καθόλου απίθανη. Οι Νικαιώτες όμως δεν παραδόθηκαν, πίεσαν και αυτοί στην άμυνα, και έκαναν πάλι το παιχνίδι ντέρμπι. Τελικά ο νικητής κρίθηκε στο σουτ, με την τελευταία μας άμυνα να είναι υποδειγματική και να αναγκάζει τους Νικαιώτες να μην εκδηλώσουν καν επίθεση. Ήταν μια τεράστια νίκη, από τη στιγμή που ήταν δεδομένο πως αν χάναμε, πρακτικά θα αποχαιρετούσαμε την κατηγορία. Ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, με πολλές αψιμαχίες μεταξύ των αθλητών (όπως οι Μιχαλακάκος, Κάτσικας, Λότσιος, Ντώνη), με τους τρεις τελευταίους να αποβάλλονται με ντισκαλιφιέ. Τέλος καλό όλα καλά όμως, και παρότι δεν καλύψαμε την διαφορά του πρώτου αγώνα, φτάσαμε την Ε.Α.Ν. στη βαθμολογία (6 νίκες-8 ήττες), με τον Προφήτη να δείχνει για μια ακόμα φορά πως είναι ομάδα για τα δύσκολα... Πρώτος σκόρερ της "Μπάρτσα" ο Κουκουβάκης, πολύ καλός ειδικά στο α' μέρος ο Κριτσιδήμας και θετικός ο (αγαπημένος της εξέδρας) Κάτσικας. Από τη Νίκαια ξεχώρισε ο πολύ καλός νεαρός Λόντος και ο Παναγιωτόπουλος. Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία, με τον έμπειρο Ντζαμάρα να "κρατάει" το παιχνίδι σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Ε.Α.Ν. 62-60 (19-15, 32-30, 51-40, 62-60)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ντζαμάρας, Μουρατίδης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Συριανός 6, Ευσταθίου 2, Νικόλτσος 2, Τσιστράκης, Κεραμειδάς 2, Πιστιόλης 5, Κουκουβάκης 20(2), Μιχαλακάκος 3, Κριτσιδήμας 13(1), Κάτσικας 9, Παναγιωτόπουλος.
Ε.Α.Ν. (Ν. Μανιάτης): Τζώρτζης 5(1), Λότσιος 1, Τόρνος, Τσιτσεκίδης 4(1), Ντώνη 13(1), Ανδρόνικος 4, Παναγιωτόπουλος 13(2), Καραμάνης.Σπυριδωνίδης, Λόντος 20(2).
Και σε αυτό το παιχνίδι ήταν παρόντες οι "Ultras" που με τις φωνές και τα συνθήματά τους ενίσχυσαν την ομάδα. Μπήκαν στο γήπεδο στο 25' με το σκορ στην ισοπαλία, και αμέσως κάναμε σερί 9-0! Γι' αυτό και οι παίκτες μας τους αφιέρωσαν τη νίκη! Παιδιά, ευχαριστούμε πολύ!