Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΚΑΣΤΕΛΛΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 49-58

Ομάδα φτιαγμένη για τα ντέρμπι φαίνεται πως είναι ο Προφήτης, αφού και στο δεύτερο φετινό "el classico" νίκησε την Καστέλλα, πετυχαίνοντας μια μεγάλης σημασίας νίκη. Η αναμέτρηση, εκτός από την γοητεία που πάντα έχει ένα τοπικό ντέρμπι, είχε και τεράστια βαθμολογική σημασία και για τις δύο ομάδες, στους (διαφορετικούς) στόχους που κυνηγούν. Οπότε οι συνθήκες ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενες: Γεμάτο γήπεδο (περίπου 200 φίλοι του μπάσκετ βρέθηκαν χθες στα Καμίνια), τρομερή ένταση (χωρίς πάντως ποτέ το παιχνίδι να ξεφύγει από αθλητικά πλαίσια), και 24 αθλητές πνιγμένοι στο άγχος. Η Καστέλλα φάνηκε να μπαίνει καλύτερα στο παιχνίδι και πέρασε αρχικά με 9-6 και μετά με 14-11. Ο αγώνας όμως φαινόταν πως θα πήγαινε σε χαμηλό σκορ, κάτι που βόλευε την ομάδα μας. Έτσι, ο Προφήτης, μετά το 10' πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, και πήρε προβάδισμα 14-17 στο 13', φτάνοντας μάλιστα και σε διψήφια διαφορά (19-30 στο 19'), βγάζοντας άμυνες για σεμινάριο, με την μπάλα να μένει στα χέρια των κυανόλευκων συνολικά πέντε φορές μέχρι εκείνη την ώρα! Με την έναρξη της επανάληψης οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση, και εν μέρει τα κατάφεραν, με αιχμή του δόρατος τον Οικονόμου. Μάζεψαν γρήγορα τη διαφορά (30-34 στο 24'), αλλά, η... "Κάσσειος" 'αμυνα, είχε και πάλι τις απαντήσεις, και η πίεση έφερε εύκολα καλάθια. Η διαφορά άνοιξε εκ νέου (40-53 στο 36') με την Καστέλλα να μην έχει πια τα αποθέματα για να γυρίσει το ματς, και την κόρνα της λήξης να πυροδοτεί, εκτός από τους έξαλλους πανηγυρισμούς, και... τα καπνογόνα! Όλα τα παιδιά του Προφήτη έπαιξαν υπέροχα, με μυαλό αλλά και τρομερό πάθος. Όμως ο τίτλος του MVP πηγαίνει δικαιωματικά στον Μαλλιά, ο οποίος έκανε σούπερ εμφάνιση, και στο τέλος άκουσε το όνομα του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των Ultras, που δε θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν από ένα τέτοιο παιχνίδι, δε σταμάτησαν να φωνάζουν, και στο τέλος πανηγύρισαν αγκαλιά με τους παίκτες μας τη μεγάλη νίκη!
ΚΑΣΤΕΛΛΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 49-58 (14-11, 21-30, 33-42, 49-58)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακωνσταντόπουλος, Κραψίτης
ΚΑΣΤΕΛΛΑ (Π. Ζερβουλάκος): Λινάρδος, Οικονόμου 13(3), Φιλοσίδης, Χρυσανθακόπουλος 4, Ρίπης 9, Αδράμης 14(1), Μυλωνόπουλος 7, Φωτόπουλος, Σαρρής 2, Φλωράτος, Λεονταρίδης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Κάσσης): Πιστιόλης 2, Ευσταθίου 15(1), Βουρνάς 3, Νικόλτσος 2, Κεραμειδάς, Κουκουβάκης 15(1), Μιχαλακάκος 9, Κάτσικας 4, Κριτσιδήμας 8, Παναγιωτόπουλος.