Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ 53-57

Άλλο ένα "παραλίγο" για τον Προφήτη, που σήμερα με τα Μελίσσια ήταν πολύ ανταγωνιστικός, έφτασε το ματς στα όριά του, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη πρώτη νίκη.
Η αναμέτρηση δεν είχε καμία σχέση με αυτή του α' γύρου (75-36), αφού είδαμε ένα κλειστό παιχνίδι, με χαμηλό σκορ και μικρές διαφορές σε όλη τη διάρκειά του. Ο κόουτς Χλιαουτάκης επέλεξε να ρισκάρει από νωρίς με τη ζώνη, κάτι που του βγήκε, με τις φιλοξενούμενες να είναι άστοχες από την περιφέρεια και να βρίσκουν σκορ κυρίως στο τρανζίσιον. Ο Προφήτης έχανε πολλά αμυντικά ριμπάουντ, δεν σκόραρε με συνέπεια, αλλά κατά τ' άλλα η άμυνά του ήταν πολύ καλύτερη από άλλες φορές, για να πάει έτσι στην ανάπαυλα με σκορ 22-25. Το πολύ καλό τρίτο δεκάλεπτο έφερε την ομάδα του λόφου σε θέση οδηγού, για να φτάσουμε λίγο μετά στο 43-36 του 33', που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά που πήρε κάποια από τις δύο μέσα στο ματς. Τα Μελίσσια στο σημείο αυτό, και μπροστά στο φάσμα μιας οδυνηρής ήττας, αφυπνίστηκαν και κατάφεραν να βρουν πόντους από μακριά μειώνοντας αμέσως. Ο Προφήτης κράτησε μέχρι το 36' (48-43), αλλά στο φινάλε μίλησε η εμπειρία των παικτριών της Μάλαμα, που έβαλαν τα σουτ που έπρεπε, σε αντίθεση με τον Προφήτη που είχε κακές επιλογές, για να σφραγίσουν τη νίκη τους με το 50-56 μισό λεπτό πριν το φινάλε.
Ο Προφήτης έμεινε έτσι και σήμερα με ένα πικρό χαμόγελο, αφού ναι μεν η εμφάνιση ήταν αυτή που έπρεπε και τα κορίτσια πάλεψαν μέχρις εσχάτων, αλλά ήταν ένα ματς που θα μπορούσαμε κάλλιστα να το είχαμε κερδίσει. Τα Μελίσσια τελικά απέφυγαν τη γκέλα, έχοντας καλύτερη παίκτρια την Χιώτη και την Αθανασίου να είναι άστοχη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά να βάζει πολύ κρίσιμα τρίποντα στη συνέχεια. Για τον Προφήτη πολύ καλές ήταν οι Σπύρη, Κουτσοδήμου, Τσελεπίδου. Όλες όμως έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Μέτρια η διαιτησία των Κομιανού και Βελέντζα.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ 53-57 (14-11, 22-25, 39-36, 53-57)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κομιανός, Βελέντζας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Οικονομάκη Κ. 8, Δροσωτάκη 2, Σπύρη 3(1), Τζάρου 3(1), Νεαρχάκου 12(2), Κουτσοδήμου 8, Οικονομάκη Ζ. 6, Πούλη 7(1), Τσελεπίδου 4.
ΜΕΛΙΣΣΙΑ (Μ. Μάλαμα): Καραβέλη 7(1), Σατρατζέμη 5, Κοιλιαρίδη 7(1), Αθανασίου 9(3), Χιώτη 19(1), Γιαννακοπούλου 6, Νικολέτου 4, Κανέλλου.