Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΧΑΝΙΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 78-71

Ένα ακόμα ματς στο οποίο ο Προφήτης προσπάθησε πάρα πολύ, έφτασε κοντά στη βρύση αλλά και πάλι δεν κατάφερε να βρέξει τα χείλη του και να πετύχει την πρώτη νίκη.
Ο αγώνας είχε συγκλονιστική εξέλιξη. Το πρώτο ημίχρονο πέρασε με τις γηπεδούχες (έχοντας ζεστή τη την Καζαντζή) να προσπαθούν να χτίσουν διαφορές, όμως ο Προφήτης είχε τις απαντήσεις και μετά το 36-36 της ανάπαυλας, ήταν εκείνος που πήρε καλό προβάδισμα, 47-53 στο 28'. Σε εκείνο το σημείο όμως μας πρόδωσε η επίθεσή μας, που μέχρι τότε λειτουργούσε εξαιρετικά. Ο Προφήτης έμεινε για εξι αγωνιστικά λεπτά χωρίς πόντο και τα Χανιά, με την Ψυχογιού να παίρνει την ομάδα της από το χέρι πέρασαν με 59-53 στο 34'. Το μομέντουμ άλλαξε χέρια, ο Προφήτης πλησίασε πολύ κοντά στο 37' (62-61), όμως η απειρία μας, η ποιότητα της ομάδας των Χανίων, αλλά και τα φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών έφεραν το τελικό 78-71.
Ο Προφήτης μένει ξανά με μια γλυκόπικρη γεύση, αφού τα έδωσε όλα, ήταν πολύ ανταγωνιστικός αλλά και πάλι δεν δικαιώθηκε, τουλάχιστον σε ότι αφορά το αποτέλεσμα. Αγκάθι και πάλι η άμυνά μας (πάρα πολλοί οι 78 πόντοι), στο καλύτερο επιθετικό μας παιχνίδι, αν εξαιρέσουμε εκείνο το καταστροφικό εξάλεπτο. Τα Χανιά είχαν μια τριάδα-φωτιά, τις Ψυχογιού, Κουφογιάννη, Καζαντζή που σημείωσαν τους 71 από τους 78 πόντους της ομάδας τους. Από τις δικές μας, εκπληκτική εμφάνιση από την Κλειώ και πολύ καλές οι Νεαρχάκου, Δροσωτάκη.
Όσο για τη διαιτησία; Ο Προφήτης πήγε να παίξει σαν πρόβατο στη σφαγή, αφού η ΚΕΔ/ΕΟΚ έκανε το αδιανόητο, να ορίσει ντόπιους διαιτητές (Σκανδαλάκης και Ξυλάς του συνδέσμου Κρήτης) σε αγώνα εθνικής κατηγορίας. Επόμενο φυσικά ήταν στο τελευταίο δεκάλεπτο που το ματς έκαιγε να γίνει η σφαγή του Δράμαλη και να μην πάρουμε ούτε μισό σφύριγμα στο τελευταίο δεκάλεπτο.
ΧΑΝΙΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 78-71 (20-17, 36-36, 54-53, 78-71)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σκανδαλάκης, Ξυλάς
ΧΑΝΙΑ (Μ. Κασικτσόγλου): Σκορδυλάκη, Σκουμπάκη, Δερμιτζάκη, Κασωμένου 2, Κουφογιάννη 20, Ψυχογιού 29(2), Καζάντζη 22(3), Παπαμαρκάκη 1, Ακρίβου 5, Χαλυβίδου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Δροσωτάκη 6, Σπύρη 4, Τζάρου, Νεαρχάκου 18(2), Κουτσοδήμου 3(1), Οικονομάκη Κ. 21, Οικονομάκη Ζ. 7, Πούλη 8, Τσελεπίδου, Γιαννοπούλου 4.