Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ.ΔΗΜ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 65-60

Μέχρις εσχάτων πάλεψε ο Προφήτης σήμερα στο Μπραχάμι, με την ήττα από τον Κρόνο να έρχεται στις λεπτομέρειες μετά από ένα πολύ δυνατό παιχνίδι.
Ο Κρόνος ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα και το 8-0 του τρίτου λεπτού προδιέθετε για δύσκολη συνέχεια, με το δεκάλεπτο να κλείνει 24-10 και τον Προφήτη να είναι νωθρός και βαρύς, κυρίως στην άμυνα. Στη δεύτερη περίοδο όμως η ομάδα του λόφου παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη και το ματς έγινε ντέρμπι. Με σερί 2-17 ο Προφήτης προηγήθηκε 26-27 στο 18', δίνοντας την αίσθηση ότι δε θα παραδινόταν εύκολα. Αυτό συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Κρόνο να έχει μεν συνεχώς το προβάδισμα, να μη μπορεί όμως να εφησυχαστεί. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έπαιζαν χωρίς βασικές παίκτριες λόγω φάουλ (Δασκαλοπούλου από τη μία, Νεαρχάκου-Δροσωτάκη από την άλλη). Ο Προφήτης έπαιξε με ψυχή και διεκδίκησε τη μεγάλη ανατροπή, που όμως δεν ήρθε. Δύο λεπτά πριν τη λήξη φτάσαμε σε απόσταση καλαθιού (62-60), αλλά στο υπόλοιπο κλωτσήσαμε όλες τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν (ελεύθερα τρίποντα, βολές). Ο Κρόνος, πιο έμπειρος και πιο ψύχραιμος κράτησε τη νίκη, με τον Προφήτη να μένει εντέλει μόνο με την ικανοποίηση της καλής εμφάνισης.
Η Πανταζή ήταν η καλύτερη παίκτρια για την ομάδα της Ρούλας Πρασσά, που πήρε σημαντική βοήθεια και από την Γκέργκι, ενώ η Δασκαλοπούλου ήταν έξοχη στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο βγήκε εκτός ρυθμού. Από τον Προφήτη εξαιρετικά τα δύο Οικονομάκια (έλειψε πολύ η Ζωή στα προηγούμενα ματς) και θετικές οι Νεαρχάκου, Κουτσοδήμου, Πούλη. Τραγική η διαιτησία των Καλογριά και Τούση. Έχασαν πλήρως τον έλεγχο του αγώνα, που από ένα σημείο και μετά έγινε "ροντέο" και είναι χαρακτηριστικό πως τελείωσε με συνολικά έξι τεχνικές ποινές και τέσσερα αντιαθλητικά φάουλ.
Ο Προφήτης σήμερα ήταν περισσότερο ανταγωνιστικός από κάθε άλλη φορά και έδειξε πως αν είναι συγκεντρωμένος και παίζει με προσήλωση στην άμυνα, θα μπορεί να παλεύει τα παιχνίδια του. Τα κορίτσια σήμερα έβγαλαν ψυχή και σίγουρα, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό απ' όλα.
ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ.ΔΗΜ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 65-60 (24-10, 34-29, 51-42, 65-60)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καλογριάς, Τούσης
ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜ. (Ρ. Πρασσά): Δασκαλοπούλου 16(1), Ουζούνη, Χόντο, Κωνσταντίνου 2, Σιγάλα 5, Ρούτση, Πανταζή 18, Γκέργκι 9, Ξάνθου 4, Γασπαράτου 4, Ζουρτελάνου 4, Μήτση 3.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αρχοντάκη 4, Δροσωτάκη 3, Σπύρη, Τζάρου 2, Νεαρχάκου 9, Κουτσοδήμου 7, Παπαϊωάννου, Οικονομάκη Ζ. 14(1), Πούλη 9(1), Τσελεπίδου, Οικονομάκη Κ. 12.