Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. 48-39

Πολύ μεγάλη επιτυχία. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Προφήτης βρίσκεται στους τελικούς του γυναικείου πρωταθλήματος, μετά από μια τρομερή ημιτελική σειρά με τον Φοίνικα, που ολοκληρώθηκε χθες με το 48-39 που έφερε την δεύτερη νίκη και την πρόκριση.
Σε τέτοια ματς τα συστήματα και οι τακτικές περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Τα κορίτσια του Προφήτη έπαιξαν με απίστευτο πάθος, κάνοντας μια πραγματική κατάθεση ψυχής και στα σαράντα λεπτά, ξεπερνώντας και το δεδομένο (μεγάλο) άγχος που είχαν όλες αυτές τις μέρες. Ο Φοίνικας, με την Καψοκόλη σε καλή μέρα και τη Ρωκά ετοιμοπόλεμη έδειξε να πατάει καλύτερα στο πρώτο δεκάλεπτο (10-14), όμως ο Προφήτης δεν έπαθε τη ζημιά του πρώτου ματς, βρίσκοντας λύσεις (κυρίως με τη Δροσωτάκη) απέναντι στην κλειστή ζώνη, για να πάει μάλιστα στα αποδυτήρια προηγούμενος με 25-23. Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα για την ομάδα μας πήγαν ακόμα καλύτερα. Η άμυνα έσφιξε, τα λάθη περιορίζονταν και έτσι άρχισαν σταδιακά να χτίζονται διαφορές, μικρές μεν, αλλά σημαντικές ώστε να παίξουμε πιο απελευθερωμένα. Στο δεύτερο ημίχρονο όλος ο Προφήτης ήταν προσηλωμένος στο αμυντικό πλάνο και τα κορίτσια μας "έτρωγαν" τις μπάλες, αφήνοντας τον Φοίνικα με μόλις οκτώ πόντους σε κάθε δεκάλεπτο. Επιθετικά, η Κουτσοδήμου ήταν ο άσος στο μανίκι του Χλιαουτάκη, κάνοντας το πιο ώριμο φετινό παιχνίδι της, και σημειώνοντας δύο μεγάλα τρίποντα, ένα εκ των οποίων για το 42-32 του 35' που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά μέσα στο ματς. Η Λαζάρου επίσης ανέβηκε στο β', τέλειωσε τις φάσεις που έπρεπε και ο Προφήτης κράτησε σφιχτά τη μεγάλη νίκη, παρά την προσπάθεια των φιλοξενουμένων να ξαναμπούν στο ματς, το φινάλε του οποίου βρήκε όλη την αποστολή του Προφήτη να ξεσπά σε ουρανομήκεις πανηγυρισμούς μαζί με τους φιλάθλους της,
Να γράψουμε ποιες έπαιξαν καλά δεν υπάρχει λόγος, όταν όλες, από αυτήν που έπαιξε το περισσότερο μέχρι εκείνες που ήταν στον πάγκο και έβγαζαν τα λαρύγγια τους, έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν. Από τον Φοίνικα ξεχώρισε η Καψοκόλη, ενώ πάλεψε και η Κουταλιανού. Πολύ καλή η διαιτητική τριάδα, Τζίμης, Τσαλίκης, Μαίμου.
Ο Προφήτης πήρε την πρόκριση στον τελικό, σπάζοντας την μίνι "κατάρα" των τριών προηγούμενων ετών, όπου μετρούσε πέντε χαμένες ημιτελικές προσπάθειες, τρεις στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο. Είναι αλήθεια ότι όλες και όλοι το θέλαμε πάρα πολύ και η χαρά που πήραμε ήταν μεγάλη. Τώρα πρέπει όμως να συγκεντρωθούμε στην επόμενη πρόκληση, αυτή των τελικών, που ξεκινούν με αντίπαλο τον ΑΟΝΑ (που έχει το πλεονέκτημα έδρας), την Κυριακή στις 18:00 στην Αργυρούπολη.

Μέσω του site μας, τα κορίτσια ευχαριστούν από καρδιάς τους φίλους της ομάδας για την εκπληκτική συμπαράσταση και την ώθηση που τους δίνουν
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. 48-39 (10-14, 25-23, 35-31, 48-39)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζίμης, Τσαλίκης, Μαίμου
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Τσελεπίδου, Δροσωτάκη 12(2), Σπύρη 3, Λαζάρου 14, Ζεβαχιργιάν, Κουτσοδήμου 8(2), Καλοβυρνά, Γουλουμή 4, Πούλη 7(1), Ιωαννίδου.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. (Κ. Αράπης): Ρωκά 6(1), Λιβανού 2, Βροχίδου 7(2), Μάλαμα, Καρέλα, Καψοκόλη 16(1), Κουταλιανού 8, Φακίρη, Οικονομοπούλου.