Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Α.Ο.Ν.Α. 40-46 (παρ.)

Την πρώτη (και πιθανόν τη μεγαλύτερη) από τις δύο ευκαιρίες έχασε ο Προφήτης, που ηττήθηκε από τον Α.Ο.Ν.Α. στα Καμίνια με 40-46 στην παράταση (37-37). Έτσι ο φετινός τίτλος θα κριθεί στο τελευταίο παιχνίδι, την Κυριακή στην Αργυρούπολη.
Στο κατάμεστο κλειστό έγινε χθες το βράδυ ένα πολύ κακό ματς, με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές και αγχωμένες. Για τον Προφήτη ήταν μια επανάληψη των όσων είδαμε στον πρώτο ημιτελικό με τον Φοίνικα, με τις "κυανέρυθρες" να είναι τραγικές στην επίθεση, να μην μπορούν σε κανένα σημείο του αγώνα να βρουν ρυθμό και απέναντι στη ζώνη να πέφτουν ξανά στην παγίδα της κατάχρησης των τριπόντων, τελειώνοντας με 2/23. Ούτε ο Α.Ο.Ν.Α. βέβαια έπαιξε κανένα φοβερό μπάσκετ, σίγουρα όμως ήταν πιο ορθολογικός στο παιχνίδι του, ενώ είχε και σε πολύ μεγάλη μέρα τη Λύρου, που έβαλε όσα κρίσιμα σουτ χρειάζονταν για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα της. Σε όλη τη διάρκεια οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί και καμία δεν ξέφυγε με διαφορές πάνω από τρεις-τέσσερις πόντους. Ο Προφήτης προηγήθηκε με 31-29 στο 35', αλλά ο Α.Ο.Ν.Α. κατάφερε να απαντήσει αμέσως, να περάσει εκείνος μπροστά και το ματς να πάει εντέλει στην παράταση με δύο εύστοχες βολές της Δροσωτάκη στα 18". Εκεί όμως ο Προφήτης δεν είχε δυνάμεις και συνέχισε να αδυνατεί να σκοράρει (μόνο τρεις βολές), αφού συν τοις άλλοις έπαιζε και χωρίς τη Λαζάρου, που αποβλήθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο από τον Μέλη, με ανύπαρκτο τέταρτο φάουλ και αμέσως μετά με δικαιολογημένη τεχνική ποινή. Ο Α.Ο.Ν.Α. παίζοντας καλύτερα στο έξτρα πεντάλεπτο βρήκε κρίσιμα καλάθια από Παναγιωτονάκου και Λύρου και έφτασε στην ισοφάριση, με τον "άδειο" πλέον Προφήτη να θέλει, αλλά να μη μπορεί.
Η Μαρίνα Λύρου είναι μόλις είκοσι ετών, αλλά είναι παίκτρια με μεγάλη προσωπικότητα, κάτι που είχε δείξει και στο πρώτο ματς. Χτες τέλειωσε με 25 πόντους και ήταν αναμφίβολα αυτή που ξεχώρισε. Μεγάλη και η προσφορά της Παπακωνσταντίνου, ενώ από την άλλη πλευρά μόνο κάποια ξεσπάσματα είχαν η Γουλουμή και η Πούλη. Για τον Προφήτη δεν έφτανε η δική του πολύ άσχημη εμφάνιση, αλλά είχε και κόντρα διαιτησία. Καρακωνσταντόπουλος και Τζίμης ήταν σε γενικές γραμμές σωστοί, όχι όμως και ο Μέλης, που έδωσε το αστείο τέταρτο φάουλ στη Λαζάρου, ενώ ο ίδιος "έπνιξε" και καθαρό φάουλ πάνω στη Δροσωτάκη ακριβώς στη λήξη της κανονικής διάρκειας.
Ο Προφήτης οφείλει πλέον (και σίγουρα θα το κάνει) να παλέψει για ακόμα σαράντα (ή και περισσότερα) λεπτά την Κυριακή στην Αργυρούπολη, με τον Α.Ο.Ν.Α. να είναι όμως εκείνος πια το φαβορί, έχοντας και την έδρα, αλλά και την ψυχολογία.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-Α.Ο.Ν.Α. 40-46 (8-9, 16-17, 26-27, 37-37(κ.α.), 40-46 (παρ.))
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακωνσταντόπολος, Τζίμης, Μέλης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Τσελεπίδου 2, Δροσωτάκη 7(1), Σπύρη 4, Λαζάρου 9, Ζεβαχιργιάν, Κουτσοδήμου 2, Καλοβυρνά, Γουλουμή 8, Πούλη 8(1), Ιωαννίδου.
Α.Ο.Ν.Α. (Δ. Χρυσοβελίδης): Ψυλλάκη, Παναγιωτονάκου 3, Ζαχαροπούλου, Καλογεροπούλου 2, Παπακωνσταντίνου Α. 14, Χατζόγλου 2, Λύρου 25(3), Παπακωνσταντίνου Δ., Κιπ.