Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΡ. 2-1

ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πολύ μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο, που βλέπει με καμάρι την ποδοσφαιρική ομάδα να επιστρέφει στη Β' Κατηγορία, μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος.
Η άνοδος ήρθε μετά από ένα ματς πραγματικό θρίλερ σήμερα στο Σ.Ε.Φ., κόντρα στον βαθμολογικά αδιάφορο Ολυμπιακό Περάματος. Ο Προφήτης επικράτησε με 2-1, με τον Φώσκολο να σημειώνει το νικητήριο τέρμα στο 78', και ενώ οι αντίπαλοι είχαν δοκάρι στο 90'. Η ομάδα του λόφου προηγήθηκε με αυτογκόλ μόλις στο τέταρτο λεπτό, όταν ο Ραπτόπουλος στην προσπάθειά του να διώξει την παράλληλη σέντρα του Κλάπη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το ματς ήταν ανοιχτό, ο Προφήτης έχασε κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρει (πιο σημαντική αυτή του Μπόσμου) και ακριβώς στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κάτρης εκτέλεσε πέναλτι (χέρι Αλλαϊμπέι), αλλά νικήθηκε από τον Παλυβό που εκτινάχθηκε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία. Οι φιλοξενούμενοι όμως κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι (και πάλι χέρι, από τον Πατριώτη) και ο Κόκκινος ευστόχησε, μεταφέροντας πλέον μεγάλο άγχος στον Προφήτη που ήθελε μόνο τη νίκη. Οι κυανέρυθροι ξεκίνησαν ένα μπαράζ ευκαιριών (σουτ Μασρί, κεφαλιά Πατριώτη), έπεσαν όμως πάνω στον εκπληκτικό Γουσγουνέλη, που έπιανε τα πάντα, μέχρι που νικήθηκε από το κοντινό πλασέ του Φώσκολου μετά από την ασίστ του Μανωλάκου. Το ματς πάντως δεν έκλεισε εκεί και το φινάλε επεφύλαξε μεγάλες συγκινήσεις και παραλίγο να πάθουμε το έμφραγμα στο 90', όταν το δυνατό σουτ του Ραματιά τράνταξε τη συμβολή των δοκαριών μας. Το τελικό σφύριγμα ήρθε λίγο μετά και ήταν το έναυσμα αρχικά για την ανακούφιση και μετά για τους θυελλώδεις πανηγυρισμούς των παικτών μας, πρώτα στο γήπεδο και μετά στα αποδυτήρια.
Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ο διαιτητής Αλατσάκης. Το πρώτο πέναλτι ήταν σωστό, το δεύτερο όμως ήταν ένα δικό του εφεύρημα. Ασορτί με μία πολύ εχθρική απέναντί μας στάση και στα ενενήντα λεπτά, με αποκορύφωμα το χέρι που μας έβαλε γιατί πανηγυρίσαμε έντονα το δεύτερο γκολ. Οι δύο επόπτες ήταν άριστοι. Επίσης πολλά ερωτήματα προς την ΕΠΣΠ μας προκάλεσε το ότι η περίφημη ευθυγράμμιση δεν ίσχυσε για το δικό μας παιχνίδι. Σήμερα αγωνιστήκαμε μόνο εμείς, ενώ όλοι οι άλλοι παίζουν αύριο το απόγευμα.
Ας είναι όμως. Εξάλλου, δεν ταιριάζει να γινόμαστε γκρινιάρηδες σε μια μέρα μεγάλης χαράς. Τις σκέψεις μας και την προσέγγιση της χρονιάς που φεύγει θα την κάνουμε όπως πάντα στην ανάρτηση του τελευταίου αγώνα της χρονιάς, που είναι την άλλη εβδομάδα με την Άνω Νεάπολη. Προς το παρόν ένα μεγάλο μπράβο στους ποδοσφαιριστές και στον κόουτς, που μας έκαναν πολύ-πολύ υπερήφανους.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΡ. 2-1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αλατσάκης (Αντωνόπουλος, Νικολαΐδης)
ΣΚΟΡΕΡ: 4' Ραπτόπουλος (αυτ.). 78' Φώσκολος - 57' Κόκκινος (πεν.)
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Τασιούλας): Παλυβός, Τίκας, Αλλαϊμπέι, Κλάδης, Φραντζέσκος, Φεϊζάι, Κλάπης, Σελίμης (46' Καλλινικίδης), Μπόσμος (51' Πατριώτης), Μασρί (65' Φώσκολος), Μανωλάκος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΡ. (Μ. Πολλιάς): Γουσγουνέλης, Πηλαράς, Ανδρώνης, Ραπτόπουλος, Κοσολάποβ (82' Παρίσης), Κόκκινος (75' Σπανός), Ραματιάς, Παπαλαζάρου, Κατρής, Κωνσταντίνου (86' Πετώνης), Καπέρης.