Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ. 89-82 (παράταση)

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Προφήτης, γύρισε ένα "χαμένο" ματς και έστειλε τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι, όπου θα κριθεί οριστικά πια η ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για τη Γ' Κατηγορία.
Για περισσότερα από 30 λεπτά ο Φοίνικας ήλεγχε απόλυτα την αναμέτρηση και έδειχνε ότι θα τελείωνε τη σειρά από χθες. Η ομάδα του Ακτσόγλου μπήκε στο γήπεδο πιο διαβασμένη και με κλειστή άμυνα εκμηδένισε το πλεονέκτημα μας στο ποστ, με τον Προφήτη να πέφτει στην παγίδα και να αναλώνεται σε μακρινά σουτ, που ως επί το πλείστον ήταν άστοχα. Ο Τσιριγωτάκης ήταν σε καλή μέρα, ξεκίνησε αλλά και συνέχισε ζεστός κι έτσι το 11-19 του δεκαλέπτου και το 29-38 του ημιχρόνου έμοιαζαν φυσιολογικά. Τα τρίποντα του Γεροδήμου κράτησαν τον Προφήτη στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Φοίνικας μέχρι το 30' είχε ακόμα την παράσταση νίκης (47-58), αλλά οι παίκτες του Προφήτη δεν το παράτησαν και στο τελευταίο δεκάλεπτο εξαπέλυσαν μια απίστευτη αντεπίθεση. Ο Φοίνικας, που συνήθως πηγαίνει σε μικρό rotation είχε να αντιμετώπισει την κούραση των παικτών του, αλλά και μια μεγάλη ατυχία με τον Σπανό, που σκίστηκε στο φρύδι στο 28' και επέστρεψε στο παρκέ στο 37' αφού του έγιναν επιτόπου έξι ράμματα. Για πρώτη φορά ο Προφήτης πλησίασε σε απόσταση μιας κατοχής στο 36' (64-66), οι Αγιασοφιώτες 1:40 πριν το τέλος άγγιξαν τη νίκη με ένα πολύ μεγάλο τρίποντο του Τσιριγωτάκη (65-71), αλλά ο Προφήτης έβγαλε τις άμυνες και ισοφάρισε με τρίποντο του Μακρινού σε 71-71, 40" πριν το τέλος. Το φινάλε της κανονικής διάρκειας έσπασε καρδιές. Ο Μακρινός στον αιφνιδιασμό δεν κατάφερε να σκοράρει και στη διεκδίκηση της μπάλας από το χαμένο σουτ, ο Μαυρέλης έδωσε ένα κωμικό σφύριγμα-δώρο στον Φοίνικα, "βλέποντας" φάουλ και στέλνοντας τον Στιβακτάκη στις βολές, ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος. Ο τελευταίος όμως έχασε και τις δύο κι έτσι το ματς πήγε στην παράταση. Το 71-71 ήταν η πρώτη ισοπαλία στον αγώνα, με τον Προφήτη σε όλο το σαραντάλεπτο να μην έχει περάσει μπροστά ούτε μία φορά. Κάτι που έκανε με την έναρξη της παράτασης, στην οποία μπήκε πολύ δυνατά, με σερί 8-0 (79-71) κρατώντας την απόσταση ασφαλείας μέχρι το φινάλε, με τον Τζανή να βρίσκει το χέρι του και τον Φοίνικα εν τω μεταξύ να χάνει τον Σταυρόπουλο με πέμπτο φάουλ. Το τελικό 89-82 μετά από μια τρομερή μάχη, ανανέωσε το ραντεβού των δύο ομάδων για τη Δευτέρα, όταν και θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους.
Πολύ μεγάλη εμφάνιση από τον Γεροδήμο με 24 πόντους, φοβερές μάχες κάτω από το καλάθι και δημιουργία για τους υπόλοιπους. Πρώτος σκόρερ και πάλι ο Μακρινός με 33 συνολικά και μια ηφαιστειώδη τέταρτη περίοδο στην οποία έβαλε 19. Μεγάλες άμυνες από όλους, με πρώτο τον Σαραντάκο και σημαντική βοήθεια από τους μικρούς. Από τον Φοίνικα ο Τσιριγωτάκης έδειξε την τεράστια κλάση του με 39 πόντους και έξι τρίποντα, έχοντας ως συμπαραστάτη τον Σταυρόπουλο (20 π.). Ο Προφήτης έχει πολλά και σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία. Όχι μόνο για το "έγκλημα" στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας, που δεν πιστεύαμε στα μάτια μας γι' αυτό που είδαμε, αλλά για την γενικότερη προσέγγιση των διαιτητών στο παιχνίδι.
Το πέμπτο και τελευταίο ματς της σειράς είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα και ώρα 20:00 στα Καμίνια.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ. ΣΟΦ. 89-82 (11-19, 29-38, 47-58, 71-71 κ.α., 89-82 παρ.)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαυρέλης, Χρόνης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Παπαευθυμίου): Μυλωνόπουλος, Γεροδήμος 24(5), Τζανής 16(2), Σιδέρης, Σαραντάκος, Μακρινός 33(2), Κοντοσώρος 9, Φίλης 4(1), Λέσι, Στρατούλης 3(1).
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ. ΣΟΦ. (Σ. Ακτσόγλου): Τσιριγωτάκης 39(6), Στιβακτάκης 5(1), Σταυρόπουλος 20(2), Σπανός 14(1), Σιδέρης 2, Φράγκος, Παπαδημητρίου, Δημόπουλος 2, Ζέφι.