Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ. ΣΟΦ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 70-72

Ζωντανός παρέμεινε ο Προφήτης μετά τη νίκη του στο πρώτο ματς των πλέι-οφ, μειώνοντας τη σειρά σε 2-1.
Δυνατό παιχνίδι, με πολλές διακυμάνσεις και αγωνία, όπως ακριβώς το περιμέναμε. Ο Προφήτης για πρώτη φορά φέτος βρήκε αντίδοτο για το περιφερειακό σουτ του Φοίνικα και εν πολλοίς σε αυτό οφείλει τη νίκη του, μαζί με την επιθετική ανάταση του δευτέρου ημίχρονου, όπου πέτυχε 49 πόντους, έναντι εικοσιτριών στο πρώτο. Οι δύο ομάδες ήταν από την αρχή νευρικές, ο Φοίνικας όμως έκανε καλό δεύτερο δεκάλεπτο, πέρασε ακόμα και με 8 (29-21) και έδειχνε να ελέγχει το ματς. Μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν κοντά σε διψήφιες διαφορές, όμως η αποβολή του Τσιριγωτάκη στο 27' (τέταρτο φάουλ και αμέσως μετά τεχνική ποινή) έφερε τα πάνω-κάτω, τη στιγμή μάλιστα που ο Προφήτης είχε αρχίσει να ξεκολλάει επιθετικά. Έχοντας και άλλους παίκτες του φορτωμένους με φάουλ, ο Φοίνικας αναγκάστηκε να μοιράσει το χρόνο, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Προφήτης, παίζοντας έξυπνα και "ταΐζοντας" τις πλάτες του Μακρινού και του Κοντοσώρου στα miss-match. Σε όλο το τέταρτο οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί. Ο Φοίνικας έμεινε μέσα στο ματς χάρη σε προσωπικές ενέργειες του Σπανού και του Σταυρόπουλου, περνώντας μάλιστα με 66-65 στο 38'. Ο Προφήτης πρώτα με τον Μακρινό και ύστερα με τον Γεροδήμο (το πιο κρίσιμο καλάθι του αγώνα) έκανε το 66-69 και μετά το παιχνίδι πήγε στις βολές. Ο Στρατούλης είχε 3/4 στα δύο φάουλ σκοπιμότητας των γηπεδούχων, ο Φοίνικας είχε την τελευταία μπάλα με 7" στο ρολόι, αλλά ο Ζέφι σούταρε μαρκαρισμένος και ο Προφήτης κράτησε τη νίκη και μαζί το δικαίωμα στην ελπίδα.
Μεγάλη εμφάνιση από όλα τα παιδιά. Ο Μακρινός και πάλι σούπερ με 34 π. (οι 25 στο δεύτερο ημίχρονο), σπουδαία επιθετική συνεισφορά και από τους Γεροδήμο-Κοντοσώρο, προσηλωμένοι όλοι στο αμυντικό πλάνο. Από τον Φοίνικα συγκλονιστικός ο Σπανός, πολύ καλός και ο Σταυρόπουλος. Κράτησε το ματς ο Τσαλίκης, με λάθη ο Μπιτέρνας.
Η σειρά συνεχίζεται την Πέμπτη (21:45). Παρά το χθεσινό αποτέλεσμα δεν αλλάζει κάτι δραματικά στο status quo, υπό την έννοια ότι ο Φοίνικας εξακολουθεί να χρειάζεται μία νίκη και παραμένει το φαβορί. Ο Προφήτης έδειξε όμως ότι θα εξαντλήσει τις πιθανότητές του, και σίγουρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ. ΣΟΦ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 70-72 (14-15, 29-23, 49-48, 70-72)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαλίκης, Μπιτέρνας
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ. ΣΟΦ. (Σ. Ακτσόγλου): Τσιριγωτάκης 6, Στιβακτάκης 5, Σταυρόπουλος 24(2), Σπανός 29(3), Σιδέρης 2, Φράγκος 2, Διβριώτης, Παπαδημητρίου, Δημόπουλος, Ζέφι 2.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Παπαευθυμίου): Μυλωνόπουλος 3(1), Γεροδήμος 14(1), Τζανής, Σιδέρης, Σαραντάκος 2, Μακρινός 34(2), Κοντοσώρος 11, Φίλης, Λέσι 3(1), Σταθόπουλος, Στρατούλης 5.