Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 42-47

Πολύ δύσκολη όσο και μεγάλης σημασίας νίκη στην Καλλιθέα για τον Προφήτη, σε έναν κομβικής σημασίας αγώνα για την προσπάθεια που κάνουμε με στόχο το όσο το δυνατόν ψηλότερο πλασάρισμα εν όψει των πλέι-οφ.
H αναμέτρηση πήγε στο ίδιο ακριβώς μοτίβο με αυτήν την πρώτου γύρου, στην οποία είχε επικρατήσει ο Αετός: Χαμηλό σκορ, αργές επιθέσεις και δυνατά μαρκαρίσματα. Όλα αυτά έδειχναν να βολεύουν εκ νέου τις γηπεδούχες, που μπήκαν πιο συγκεντρωμένες (10-5) και μετά το 20-20 του ημιχρόνου έκαναν το 27-20 στο 26', με τον Προφήτη να πελαγοδρομεί απέναντι στην κλειστή άμυνα και να μένει για έξι λεπτά χωρίς καλάθι. Η αντίδραση ήρθε χάρη στα μακρινά σουτ και τους αιφνιδιασμούς. Ακριβώς τη στιγμή που κινδύνευε να χάσει την επαφή με το σκορ ο Προφήτης έκανε το καλύτερό του διάστημα μέσα στο ματς και με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου προηγήθηκε 30-35. Ο Αετός επέστρεψε με τη σειρά του, και στο τέταρτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο. Η Δροσωτάκη με τρίποντο έκανε το 37-40 και μισό λεπτό πριν το τέλος ο Προφήτης σκόραρε με την Γουλουμή για το 40-43 ακριβώς στη λήξη της επίθεσης. Στη συνέχεια ήταν αρκετό να μπουν οι βολές (4/4 η Πούλη) για να φύγουμε από την Καλλιθέα με το υπερπολύτιμο ροζ φύλλο.
Ο Προφήτης δεν ήταν καλός, έβγαλε όμως ψυχή (ειδικά όταν το ματς στράβωσε) και γι' αυτό κατάφερε να κερδίσει. Δροσωτάκη και Τσελεπίδου έδωσαν και έφαγαν πολύ ξύλο, καθοριστική η άνοδος της Πούλη, που και πάλι εμφανίστηκε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο πρώτο μας κράτησε μόνη της η Κουτσοδήμου πετυχαίνοντας τους 13 από τους 20 πόντους της ομάδας. Από τον Αετό κορυφαία η Ε. Μανουρά. Με βάση τις δυσκολίες του αγώνα, καλή ήταν η διαιτησία των Σταγιάνου και Ησαΐογλου.
ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 42-47 (12-11, 20-20, 30-35, 42-47)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σταγιάνος, Ησαΐογλου
ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛ. (Θ. Μπούτας): Παίδα 4, Μεσσήνη 2, Μανουρά Χ. 6, Μανουρά Ε. 12, Καραγιαννάκη 12(2), Γεωργίου 2, Πλιάτσικα 4, Ξένου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Δροσωτάκη 9(2), Σπύρη, Λαζάρου 4, Ζεβαχιργιάν, Κουτσοδήμου 13(2), Καλοβυρνά, Γουλουμή 2, Πούλη 10(1), Ιωαννίδου 5(1), Τσελεπίδου 4.