Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 0-2

Η κορυφή της Γ' Κατηγορίας είναι και πάλι "κυανέρυθρη", μετά την επικράτηση του έξοχου Προφήτη με 2-0 στο ντέρμπι κορυφής απέναντι στον Πειραϊκό.
Μέσα σε τρία λεπτά (53'-56') η ομάδα του λόφου πέτυχε τα δύο τέρματα που της χάρισαν τη σπουδαία νίκη. Το σκορ άνοιξε ο Κλάπης, με υπέροχη εκτέλεση φάουλ, όταν από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και αριστερά έστειλε τη μπάλα στο απέναντι "Γ" και το 0-2 έγραψε ο Καλλινικίδης, που εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία στην άμυνα του Πειραϊκού και "τσίμπησε" τη μπάλα περνώντας την πάνω από τον Ανούστη. Ο Προφήτης θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ νωρίτερα, έχοντας δύο πολύ σημαντικές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στη μία μετά από φάση διαρκείας στη μικρή περιοχή δε βρέθηκε κάποιος να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στην άλλη ο Ανούστης πρόλαβε τον Κλάπη. Στον αντίποδα ο Πειραϊκός θα μπορούσε κι εκείνος να έχει προηγηθεί, όμως ο Σκόκοτας λίγο πριν το ημίχρονο αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ. Ο Προφήτης μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη, πέτυχε γρήγορα τα δύο τέρματα και μετά απλώς έκανε διαχείριση του υπέρ του σκορ, καθώς έδωσε λίγα μέτρα στον αντίπαλο, πλην όμως δεν διέτρεξε ουσιαστικούς κινδύνους.
Ο Προφήτης συνέχισε λοιπόν τον φοβερό του φετινό απολογισμό στα λεγόμενα "ντέρμπι", καθώς με τις ομάδες που βρίσκονται μέχρι και την έβδομη θέση (όσες δηλαδή ανεβαίνουν ή μπαίνουν στα μπαράζ) έχει απολογισμό 6-1-0 στους επτά αγώνες που έχει δώσει μέχρι τώρα, ενώ εναντίον του Πειραϊκού, που δείχνει ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, έχει δύο νίκες με συνολικό σκορ 6-1. Αντίθετα, εκεί που την πατάμε είναι στα ματς με τις ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα στη βαθμολογία, οπότε ίσως το θέμα να είναι κάτω από ποιο πρίσμα βλέπουμε τον κάθε αγώνα, ή με πιο απλά λόγια, σοβαρότητας.
Η ουσία είναι πως ο Προφήτης χθες ήταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, έχοντας παίκτες παθιασμένους, που έβγαλαν μεγάλα γούστα και πήραν μια τεράστια και κρυστάλλινη νίκη, σε μια αναμέτρηση που την περιμέναμε καιρό τώρα όχι μόνο εμείς και ο Πειραϊκός, αλλά και ολόκληρη η κατηγορία.
Μπράβο σε όλους, χαμηλά το κεφάλι και ευχές για ακόμα καλύτερη συνέχεια.
ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 0-2
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιωαννίδης (Κεφαλιάκος, Καρακελλές)
ΣΚΟΡΕΡ: 53' Κλάπης, 56' Καλλινικίδης
ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ (Γ. Λιανός): Ανούστης, Νάσιος (47' Ζέρβος), Καλλυβωκάς, Θεοχαράκης, Θηραίος, Παυλάκος, Λευκαδίτης, Σεϊνταράσι (73' Σωτήρι), Σκόκοτας, Παφίλης, Μηλιώνης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Τασιούλας): Παλυβός, Τίκας, Αλλαϊμπέι, Πατριώτης, Φεϊζάι, Τσάδαρης Α., Κλάπης (80' Μπόσμος), Σελίμης, Καλλινικίδης, Φώσκολος (68' Σκαλιτόπουλος), Μανωλάκος (74' Φιλιππάκος).