Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 54-64

Πολύ μεγάλη νίκη για τις γυναίκες μας στο "Σαλπέας". Νίκη που φέρνει τον Προφήτη και πάλι μόνο του στη δεύτερη θέση και κοντά στο πλεονέκτημα έδρας στα ημιτελικά.
Ο Φοίνικας φάνηκε να μπαίνει πιο δυνατά, απλώνοντας από την αρχή την πίεσή του σε όλο το γήπεδο. Το 22-12 του 14' προδιέθετε για ένα ματς παρόμοιο με αυτό του κυπέλλου, με τον Προφήτη να μην έχει καθαρό μυαλό, να κάνει λάθη και τις γηπεδούχες να είναι πιο συγκεντρωμένες, χτυπώντας στις κακές μας περιστροφές και βρίσκοντας σκορ τόσο από κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Η ομάδα μας στο σημείο αυτό έμεινε όρθια βρίσκοντας πόντους από τις ψηλές (κυρίως τη Λαζάρου), μαζεύοντας γρήγορα το σκορ στο 22-21, για να πάμε στο 30-24 του ημιχρόνου. Ο Προφήτης λοιπόν κατάφερε να μείνει μέσα στο ματς και προετοίμασε το έδαφος για τη μεγάλη του αντεπίθεση, που ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο έγραψε επιμέρους 24-40. Η ομάδα του λόφου βρήκε ενέργεια και πόντους από την Πούλη και την Γουλουμή: Οι δυο τους σκόραραν μαζί 21, όλους στο δεύτερο ημίχρονο. Ειδικά η Πετρίνα έβαλε ένα πολύ μεγάλο τρίποντο που έκανε το 48-47, και ήταν το σύνθημα για το δυνατό τελείωμα της ομάδας μας. Ο Φοίνικας είχε πρόσθετο πρόβλημα τα φάουλ της Καψοκόλη, που φορτώθηκε (και τελικά αποβλήθηκε) πολύ νωρίς και ουσιαστικά στην επανάληψη δεν μπήκε ποτέ στη ροή του ματς. Όσο περνούσε η ώρα ο Προφήτης έφτιαχνε ακόμα καλύτερη ψυχολογία, οι γηπεδούχες γίνονταν νευρικές και δεν τους έβγαινε τίποτα (εκπληκτική η άμυνά μας, ειδικά στο β') κι έτσι όχι μόνο ήρθε η νίκη, αλλά και με διαφορά δέκα πόντων, επαναμβάνοντας μάλιστα ακριβώς το σκορ του αγώνα του πρώτου γύρου.
Ωραία όλα αυτά που γράψαμε, το πιο σημαντικό όμως είναι αλλού: Τα κορίτσια μας έβγαλαν τρομερό ψυχισμό, κόντρα σε πάρα πολλά προβλήματα, ήθελαν πολύ το παιχνίδι και ανταμείφθηκαν. Για διακριθείσες δεν θα γράψουμε, γιατί όλες όσες έπαιξαν έδωσαν το 100%. Ειδική μνεία όμως αξίζει στην Δρόσω και την Πετρίνα, που κουβαλούσαν προβλήματα τραυματισμών και για να αγωνιστούν έκαναν ξυλοκαΐνες δυο ώρες πριν το παιχνίδι. Φαίνεται όμως πως όλα όσα περνάμε φέτος μας έχουν γιγαντώσει, γι' αυτό και η καθεμία δίνει το κάτι παραπάνω και εντέλει κερδισμένη βγαίνει η ομάδα. Από τον Φοίνικα (πολύ πιθανό να ξαναβρεθούμε στα ημιτελικά) θετικές ήταν η Καψοκόλη (όσο έπαιξε) και η Κλ. Οικονομάκη, ενώ αντίθετα η άμυνά μας περιόρισε πολύ τη Ζ. Οικονομάκη και την Οικονομοπούλου, που σε προηγούμενα ματς ήταν μεγάλοι πονοκέφαλοι. Πολύ καλή η διαιτησία από Γαρίνη και Πέππα.
Η νίκη είναι αφιερωμένη στη Χρύσα μας (Γιαννοπούλου), για την οποία οι εξετάσεις έδειξαν αυτό που φοβόμασταν (ρήξη χιαστού) και τις επόμενες μέρες θα χειρουργηθεί. Της ευχόμαστε σιδερένια και γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα!
Πολλά μπράβο σε όλα τα κορίτσια, και ο γράφων τις ευχαριστεί για τη νίκη-δώρο γενεθλίων που του έκαναν!
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 54-64 (13-10, 30-24, 43-42, 54-64)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γαρίνη, Πέππας
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. (Κ. Αράπης): Ρώκα 1, Λιβανού, Βροχίδου 10(3), Μάλαμα 9(1), Καψοκόλη 12, Κουταλιανού 7, Οικονομάκη Κ. 10, Οικονομοπούλου 4, Οικονομάκη Ζ. 1.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αρχοντάκη 8, Δροσωτάκη 12, Σπύρη, Λαζάρου 13, Κουτσοδήμου, Γουλουμή 8, Πούλη 13(1), Ιωαννίδου, Τσελεπίδου 10.