Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΣΑΡΞ ΓΛΥΦ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 82-77

Πολύ ωραίο ματς χθες στη Γλυφάδα, με ασυνήθιστα υψηλό για τα δεδομένα της κατηγορίας σκορ και τον ισχυρό Σαρξ να υποχρεώνει τον Προφήτη στην πρώτη του φετινή ήττα με 82-77.
Ο Προφήτης ξεκίνησε καλά (0-6), όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ. Ο κόουτς Διαμαντόπουλος δεν είχε αναστολές να παίξει ζώνη και στα σαράντα λεπτά, και εδώ που τα λέμε καλά έκανε, γιατί οι δικοί μας είχαν τραγικά ποσοστά από το τρίποντο (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο), που εκτός των άλλων έδιναν μακρινά ριμπάουντ και εύκολους αιφνιδιασμούς στους γηπεδούχους. Έτσι πήγαμε στο 18-10 του δεκαλέπτου και στο 40-32 του ημιχρόνου, με τον Προφήτη να μην έχει επιθετικές λύσεις και να μένει μέσα στο ματς κυρίως χάρη σε ατομικές προσπάθειες του Κοντοσώρου, ενώ για τον Σαρξ όλα ξεκινούσαν από τον πλέι-μέικερ Πολίτη, που όμως είχε την ατυχία να πάθει διάστρεμμα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και να χάσει όλο σχεδόν το δεύτερο μέρος (ξαναμπήκε στο 37'). Πάντως παρά την απώλειά του, ο Σαρξ συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο 27' με απανωτά τρίποντα (Παπαϊωάννου και Τζώρτζης) πήγε το σκορ στο 56-41. Τουλάχιστον ο Προφήτης βρήκε κάποια μακρινά σουτ και αντέδρασε, καταφέρνοντας αρχικά να μείνει μέσα στο ματς και εν συνεχεία να κατεβάσει τη διαφορά (67-61). Σε αυτό το χρονικό σημείο το σκορ της ομάδας μας κουβάλησαν οι Σαμοΐλης και Μακρινός. Με τρίποντο του Μάρκου η διαφορά πήγε στο -3 (73-70), ακριβώς δύο λεπτά πριν το τέλος. Εκεί όμως κάναμε δύο χαζά φάουλ και με 4/4 βολές ο Σαρξ πέρασε και πάλι με 7 (77-70), στο ενάμιση. Αυτό ήταν ίσως και το πιο κρίσιμο σημείο. Ο Προφήτης στη συνέχεια επανήλθε και πάλι σε απόσταση μιας κατοχής, 80-77 στα 17" και με τη μπάλα δική του, όμως ο Σαμοΐλης αστόχησε στο τρίποντο και με τις βολές του Τζώρτζη γράφτηκε το τελικό 82-77.
Σε γενικές γραμμές δίκαιη η νίκη του Σαρξ, που έστω και στα σημεία ήταν καλύτερος, απέναντι σε έναν Προφήτη που πάλεψε αλλά φάνηκε ότι κάτι του έλειπε για να πάρει  αυτός το ροζ φύλλο. Ο Πολίτης όσο έπαιξε ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του Διαμαντόπουλου, που είχε επίσης σε καλή μέρα και τον άλλο του πλέι-μέικερ, Μπελιτση, όπως και τους Τζώρτζη, Ντεροχονεσιάν. Ο Κοντοσώρος στο πρώτο ημίχρονο και οι Σαμοΐλης-Μακρινός στο δεύτερο οι καλύτεροι για τον Προφήτη. Άριστη η διαιτησία του Παπαγεωργίου, με αλλεπάλληλα λάθη ο Κουράντης.
ΣΑΡΞ ΓΛΥΦ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 82-77 (18-10, 40-32, 58-46, 82-77)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαγεωργίου, Κουράντης
ΣΑΡΞ ΓΛΥΦ. (Γ. Διαμαντόπουλος): Μπελίτσης 18(2), Ντεροχονεσιάν 20(1), Κουρουπάκης, Τζώρτζης 13(3), Πολίτης 16, Μπουτσίνης, Τρόκα, Παπαϊωάννου 13(2), Γιούση 2.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Παπαευθυμίου): Κακλέας, Μυλωνόπουλος, Μουλαράι 2, Σαμοΐλης 20(4), Σιδέρης, Σαραντάκος 2, Μακρινός 26(2), Κοντοσώρος 21, Φίλης, Λέσι, Στρατούλης 6(2).