Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 77-71

Ωραίο παιχνίδι χθες στα Καμίνια και οι Κυρίαρχοι πήραν δίκαια το τοπικό ντέρμπι, αποκτώντας παράλληλα σοβαρό πλεονέκτημα για την πρώτη θέση και την απ' ευθείας άνοδο, μετά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής (ήττα του Σαρξ στον Απόλλωνα).
Φύσει επιθετικές και οι δύο ομάδες, προσπάθησαν από την αρχή να παίξουν γρήγορα κι έτσι πήγαμε σε ψηλό για τα δεδομένα της κατηγορίας σκορ. Μετά το 18-13 του δεκαλέπτου, ο Προφήτης αντέδρασε, πέρασε με 21-23, όμως οι Κυρίαρχοι με τον Παπαδόπουλο πήραν καλή διαφορά στο 16' (35-26). Εκεί ο Προφήτης βρήκε τα μακρινά σουτ που του επέτρεψαν να μειώσει γρήγορα και να πάμε στο ημίχρονο με το σκορ στο 37-34. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που όπως αποδείχτηκε έκρινε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της αναμέτρησης. Το τέταρτο φάουλ του Ταμπάση ήταν άσχημα νέα για τους Κυρίαρχους, όμως ο Προφήτης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση. Ίσα-ίσα που οι τυπικά γηπεδούχοι άρχισαν να ξεφεύγουν, με την ομάδα του λόφου να χωλαίνει στην επίθεση και το 37-36 του 21' να γίνεται 53-39 στο 29'. Ο Προφήτης δεν είχε περιθώρια και στο τέταρτο δεκάλεπτο τα έπαιξε όλα για όλα. Το ματς πήγε πια πολύ στις επαφές (πολλά φάουλ εκατέρωθεν, με συνολικά έξι παίκτες να βγαίνουν με πέντε), ο Προφήτης άρχισε να βρίσκει λύσεις και σιγά-σιγά έριξε τη διαφορά, επιστρέφοντας στο παιχνίδι. Δύο λεπτά πριν το τέλος το σκορ έγινε 67-64, όμως η αμυντική επιπολαιότητα πληρώθηκε: Στις επόμενες δύο άμυνές μας κάναμε αχρείαστα φάουλ, δίνοντας τέσσερις εύκολους πόντους στους Κυρίαρχους, που πέρασαν πάλι με +7 (71-64) και δεν ανησύχησαν μέχρι το τέλος. Σε όλο το τέταρτο δεκάλεπτο, αντί να παίξουμε άμυνα, καταφεύγαμε στην εύκολη λύση των φάουλ. Έτσι οι Κυρίαρχοι πέτυχαν τους 16 τελευταίους πόντους τους με βολές, και οι δικοί μας 30 της τέταρτης περιόδου, δεν έφταναν.
Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν σε μεγάλη μέρα την τριάδα των περιφερειακών τους (Μαγγανάς-Παπαδόπουλος-Κατήρας), ενώ από τον Προφήτη (στην πρώτη παρουσία του Γεροδήμου) πρώτοι σκόρερ ήταν οι συνήθεις ύποπτοι Κοντοσώρος και Μακρινός. Άψογος σε όλα του ο ρέφερι Τσαλίκης, ο Γερουλάνος έκανε αρκετά λάθη. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο αδελφό σωματείο των Κυριάρχων και μακάρι να πετύχουν τους στόχους τους.
ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 77-71 (18-13, 37-34, 55-41, 77-71)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαλίκης, Γερουλάνος
ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ (Δ. Ζαχαρίας): Κατήρας 13(1), Βροντάκης 2, Τσολαρίδης 4, Αγγελίδης 7, Ταμπάσης 2, Παπαδόπουλος 20(2), Φάββας 9, Μαγγουρίδης, Μαγγανάς 20(1), Χατζηκωνσταντίνου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Παπαευθυμίου): Κακλέας, Μυλωνόπουλος, Γεροδήμος 11(2), Σαμοΐλης 14(2), Σαραντάκος, Μακρινός 19(1), Κοντοσώρος 23, Φίλης, Μουλαράι 1, Στρατούλης 3(1).