Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΒΑΡΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 48-59

Πολύ ωραίο ματς και μεγάλη νίκη στη Βάρη για τον Προφήτη, που έκανε έτσι το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Προφήτης κέρδισε αλλά δεν έπαιξε καλά, χθες όμως η νίκη ήρθε μαζί με μια γεμάτη εμφάνιση, σε μια έδρα από την οποία ποτέ δεν περνάμε εύκολα και απέναντι σε μια ομάδα που είναι πάντοτε μαχητική και φέτος πολύ βελτιωμένη αγωνιστικά. Ο Προφήτης μπήκε από την αρχή δυνατά και πήρε το προβάδισμα, το οποίο (με διάφορες αυξομειώσεις) δεν έχασε καθόλου σε όλη τη διάρκεια. Στο 14' το σκορ ήταν 13-22, όμως η ζώνη μας έβαλε σε μπελάδες και το ημίχρονο έκλεισε στο 21-24, με το παιχνίδι ως εκείνη την ώρα να "μυρίζει" ντέρμπι. O Προφήτης πάντως φαινόταν να έχει ενέργεια, την οποία έβγαλε σε μεγάλο βαθμό στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και ξαναπήρε τη διαφορά που χρειαζόταν ώστε να αισθάνεται μια σχετική ασφάλεια. Μέχρι το τέλος η διαφορά πήγαινε λίγο πάνω-λίγο κάτω από τους δέκα, η ομάδα μας έκανε σωστή διαχείριση, έβαλε και κάποια κρίσιμα σουτ (σε στιγμές που η Βάρη προσπαθούσε να πλησιάσει) και κάπως έτσι φτάσαμε στο τελικό 48-59.
Ο Προφήτης είχε συνολικά μια πολύ καλή αγωνιστική παρουσία, ακριβώς αυτή που έπρεπε για να κερδίσει. Μορφή η Δροσωτάκη, με 21 πόντους και κερασάκι ένα buzzer beater από τη σέντρα στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου και πολύ καλές η Γουλουμή, η Λαζάρου, η Σπύρη και η Γιαννοπούλου, που δεν άφησε να φανεί η απουσία της Πούλη, που ελπίζουμε να είναι έτοιμη την άλλη βδομάδα. Από την Βάρη καλύτερες οι αδερφές Καραμέτου, ενώ η Δημέλη αντιμετώπισε από νωρίς πρόβλημα με φάουλ και δεν κατάφερε να βρει ρυθμό. Πηλοΐδης και Αχιλλέως έκαναν μερικά λαθάκια εκατέρωθεν, αλλά γενικότερα σφύριξαν καλά.
ΒΑΡΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 48-59 (9-16, 21-24, 35-48, 48-59)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πηλοΐδης, Αχιλλέως
ΒΑΡΗ (Μ. Κωτσάκη): Καβαλέγκα 4, Κρίλη 2, Αντύπα, Δημέλη 4, Φειδά 2, Τσιλιγκίρη, Αδαμάκου 7(1), Καρυδάκη 2, Καραμέτου Χ. 12, Καραμέτου Σ. 6(1), Παπαδημητρίου 9(1).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αρχοντάκη 4, Δροσωτάκη 21(3), Σπύρη 4, Λαζάρου 10, Νιάρχου, Ζεβαχιργιάν, Τσελεπίδου, Γουλουμή 5, Ιωαννίδου 3(1), Γιαννοπούλου 12(1).