Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 45-38

Πολύ μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα. Μετά από μια αγχωτική αναμέτρηση, ο Προφήτης πήρε το τοπικό ντέρμπι και μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.
Οι αγώνες των δύο ομάδων κρύβουν ιδιαιτερότητες, και όταν η δυναμικότητα τους είναι παρόμοια, όπως φέτος, πάντοτε πηγαίνουμε σε κλειστά ματς που συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες. Αυτό έγινε και σήμερα, με τον Προφήτη να μην παίζει -είναι η αλήθεια- κανένα σούπερ μπάσκετ, αλλά στα κρίσιμα να βγάζει ψυχή και χάρη στα μεγάλα σουτ του τελευταίου τετραλέπτου να παίρνει τη σπουδαία νίκη. Η ομάδα του λόφου προσπάθησε από την αρχή να επιβάλλει το ρυθμό της, υπήρχαν στιγμές που το κατάφερνε, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να εξασφαλίσει κάτι περισσότερο από ένα σταθερό, αλλά μικρό, προβάδισμα. 13-10 δεκάλεπτο, 23-20 ημίχρονο, 33-28 στο τρίτο. Με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου η Τσαχάλη έβαλε δύο κολλητά τρίποντα, έκανε το 33-34 και ξύπνησε άσχημες μνήμες από το περσινό ματς του δευτέρου γύρου. Η διαφορά ήταν πως ο Προφήτης σήμερα δεν πανικοβλήθηκε και έδειξε χαρακτήρα, ξεκινώντας από την άμυνα. Στα τελευταία οκτώμιση λεπτά ο Ατρόμητος σημείωσε μόλις τέσσερις πόντους, ενώ επιθετικά αυτές που καθάρισαν ήταν η Λαζάρου και η Δροσωτάκη, που έβγαλαν προσωπικότητα την ώρα που η μπάλα έκαιγε και έβαλαν τα κρίσιμα: Η Χρύσα δύο πολύ δύσκολα ποσταρίσματα και η Μένια ένα μεγάλο τρίποντο, με ένα ακόμα από την Ιωαννίδου να κλείνει οριστικά το ματς για το 45-38.
Ο Προφήτης ακόμα δεν έχει ρολάρει, είναι φανερό ότι ψάχνει να βρει ρυθμό, αλλά τη δεδομένη στιγμή άλλα πράγματα είναι που μετράνε. Σε πρώτη φάση το σημαντικό είναι να έρχονται οι νίκες, και σιγά-σιγά, μέσα από τους αγώνες, θα βρεθεί και ο ρυθμός. Ο φετινός αγωνιστικός στόχος είναι η είσοδος στην τετράδα, οπότε η νίκη επί ενός αντιπάλου που κυνηγάει το ίδιο πράγμα, έχει διπλή αξία. Αυτό που μας άρεσε σήμερα ήταν η αντίδραση της ομάδας όταν κάτι στράβωνε. Όπως στον τραυματισμό τη βασικής πλέι-μέικερ, της Πούλη, που έχασε τα τελευταία δεκαπέντε λεπτά, αλλά στο ρόλο της ανταποκρίθηκε η Γιαννοπούλου, καθοδηγώντας άψογα την ομάδα στο φινάλε. Για τις υπόλοιπες τα είπαμε, Λαζάρου και Δροσωτάκη οι κορυφαίες, ειδικά στο τέλος, όλες όμως είχαν τη δική τους συνεισφορά, ακόμα και όσες ήταν άστοχες το κάλυψαν στην άμυνα. Ο Ατρόμητος είναι οπωσδήποτε πολύ καλύτερος από πέρσι. Στο σκοράρισμα δεν ξεχώρισε κάποια, είναι όμως ομάδα συνόλου και σίγουρα θα διεκδικήσει με αξιώσεις τους στόχους του. Άριστη η διαιτησία των Σκορδίλη και Τούση.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 45-38 (13-10, 23-20, 33-28, 45-38)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σκορδίλης, Τούσης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Τσελεπίδου 1, Κουτσοδήμου, Σπύρη 2, Λαζάρου 14, Ζεβαχιργιάν, Δροσωτάκη 7(1), Αρχοντάκη 5, Νιάρχου 2, Γουλουμή, Πούλη 3, Ιωαννίδου 9(2), Γιαννοπούλου 2.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Θ. Αδαμόπουλος): Μπαρμπαλιά 5, Ζούπα 3, Ρώκα 3(1), Τσαχάλη 6(2), Σιτζάνη 6, Καρρά 4, Τσουμπρή 2, Φλεβαράκη 4, Τζινλή 5.