Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 69-47

Η χρονιά δεν μπήκε καθόλου καλά για τον Προφήτη, που στον αγώνα του κυπέλλου γνώρισε βαριά ήττα από τον Φοίνικα στο Σαλπέας και αποκλείστηκε πολύ νωρίς από τον θεσμό.
Μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο δεκάλεπτο, στο γήπεδο υπήρχε μόνο μία ομάδα. Ο Προφήτης δεν δικαιολόγησε την παρουσία του και ο Φοίνικας έφτασε πριν ακόμα από το ημίχρονο σε διψήφια διαφορά, για να μετατρέψει έτσι το υποτιθέμενο ντέρμπι σε περίπατο. Από το τελικό σκορ είναι ήδη φανερό πως το μεγάλο πρόβλημα χθες ήταν η πολύ κακή μας άμυνα, όμως ακόμα και οι 69 πόντοι παθητικό είναι λίγοι για να περιγράψουν το πόσο (δεν) προσπαθήσαμε. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχες σκόραραν με όποιο τρόπο ήθελαν, μοιάζοντας σε κάθε φάση να είναι μια ταχύτητα πάνω από τις δικές μας. Η τελική διαφορά των 22 πόντων είναι απολύτως αντιπροσωπευτική της εικόνας του αγώνα, με τη μία ομάδα να δείχνει πολύ έτοιμη και την άλλη ακόμα να "ψάχνεται"...
Ο Προφήτης βέβαια δεν έχει καιρό για μεμψιμοιρίες, με την έναρξη του πρωταθλήματος να είναι πολύ κοντά και μάλιστα με συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια. Στο κάτω-κάτω μια ήττα στο κύπελλο δεν είναι και καταστροφή, αλλά αν γίνει σωστή διαχείρισή της μπορεί να έχει και οφέλη.
Η ομάδα του Κυριάκου Αράπη μας άρεσε πάρα πολύ και έδειξε ότι δίκαια θεωρείται εκ των φαβορί για το πρωτάθλημα. Ακόμα πιο βελτιωμένη και ώριμη η Οικονομοπούλου, που καθόριζε το ρυθμό και πάσαρε στις πολύ αξιόπιστες ψηλές (Καρελά, Κ. Οικονομάκη, Κουταλιανού), που έδωσαν και τους περισσότερους πόντους. Άριστοι οι Γκανής και Γαρούφος.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 69-47 (16-16, 34-24, 53-34, 69-47)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκανής, Γαρούφος
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. (Κ. Αράπης): Τσιρλιγκάνη 6, Βροχίδου 3(1), Ρούτση 4, Μάλαμα 4, Καρελά 11, Κουταλιανού 14, Οικονομάκη Κ. 14, Οικονομοπούλου 8(1),  Οικονομάκη Ζ. 5(1).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αρχοντάκη 6, Δροσωτάκη 7, Ζεβαχιργιάν, Λαζάρου 11, Νιάρχου 2, Κουτσοδήμου 2, Τσελεπίδου 3, Καλοβυρνά, Γουλουμή, Πούλη 6, Ιωαννίδου 6(2), Γιαννοπούλου 4(1).