Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. 50-51

Δεύτερη νίκη στους μικρούς τελικούς για τον Φοίνικα, που πέρασε και από τα Καμίνια και πήρε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, αφήνοντας τον Προφήτη τέταρτο.
Παρότι τέτοιου είδους αγώνες συχνά λογίζονται ως αδιάφοροι, τα κορίτσια και των δύο ομάδων έδειξαν, μέσα από την εξέλιξη του ματς, πως ήθελαν πολύ τη νίκη και μας χάρισαν ένα ωραίο φινάλε στο πρωτάθλημα. Το άσχημο ξεκίνημα ήταν και πάλι βάσανο για την ομάδα μας, που με κακή άμυνα στο δεκάλεπτο έχανε 13-19. Το προβάδισμα μας με 20-19 ήταν παροδικό και αποδείχτηκε εντέλει η μοναδική φορά στο σαραντάλεπτο που βρεθήκαμε μπροστά. Ο Φοίνικας αντέδρασε αμέσως (20-26) και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 23-26, με τον Προφήτη να κλείνει το πρώτο μέρος έχοντας το απίστευτο μέγεθος των 17 λαθών. Ο Φοίνικας φαινόταν γενικά να έχει καλύτερο ρυθμό και να ελέγχει το ματς, με τον Προφήτη απλώς να κάνει κάποια ξεσπάσματα και να πλησιάζει, όπως στο 32-34 του 29'. Οι φιλοξενούμενες λίγο μετά πέρασαν με +10 (34-44), με τις δικές μας στο υπόλοιπο να κάνουν υπερπροσπάθεια, να ξαναμπαίνουν στο ματς, αλλά εντέλει να μην πετυχαίνουν την ανατροπή. Οι 0/4 βολές του Φοίνικα στα τελευταία  15" έδωσαν στον Προφήτη δύο ευκαιρίες να πάρει τη νίκη, που όμως πέρασαν εντελώς ανεκμετάλλευτες: Στην πρώτη περίπτωση κάναμε λάθος επαναφορά και στη δεύτερη δεν προλάβαμε το ρολόι.
Όπως και στο πρώτο ματς, έτσι και χθες η Καψοκόλη ήταν η πρώτη σκόρερ και μάλιστα με τους ίδιους πόντους (16). Πολύ θετική επίσης και η Παπακωνσταντίνου, ενώ από τον Προφήτη καλύτερες ήταν η Πούλη και η Λαζάρου. Μέτρια η διαιτησία του Λαζαρίδη, κατά τι καλύτερη αυτή του Αντωνιάδη.
Ο Προφήτης κλείνει λοιπόν μια χρονιά που το δίχως άλλο θεωρείται πολύ επιτυχημένη. Η είσοδος στην τετράδα αποτελεί αγωνιστικό κατόρθωμα για μια ομάδα που το καλοκαίρι ουσιαστικά φτιάχτηκε από το μηδέν και με πολύ κόπο κατάφερε να μεταμορφωθεί σε ένα ανταγωνιστικό σύνολο ώστε να μπει στα πλέι-οφ, έστω κι αν εκεί παρουσιάστηκε "σκασμένη" από την υπερπροσπάθεια όλης της χρονιάς και δεν μπόρεσε το μετάλλιο. Αυτό που μένει φέτος περισσότερο απ' όλα είναι το πολύ όμορφο κλίμα: Τα κορίτσια "έδεσαν" μεταξύ τους και έφτιαξαν μια παρέα που χαιρόταν αυτό που έκανε, κάτι που έβγαινε και στο γήπεδο. Ο σύλλογος ευχαριστεί τις αθλήτριες και τον προπονητή για την αυταπάρνηση και την αφοσίωση που έδειξαν φέτος, κρατώντας τον Προφήτη μέσα στις κορυφαίες ομάδες της Ένωσης.
Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ελευθερία, που κέρδισε έτσι την άνοδο στην Α2. Δε χωράει αμφιβολία πως ήταν μια δίκαιη εξέλιξη, με το Μοσχάτο φέτος να παρουσιάζει μακράν την πιο ποιοτική ομάδα της κατηγορίας. Δεύτεροι ήρθαν οι Κυρίαρχοι, που επίσης έφτιαξαν το καλοκαίρι ένα πολύ καλό σύνολο και επέστρεψαν μετά από έξι χρόνια στους τελικούς. Αυτό που με λύπη μας διαπιστώνουμε, είναι πως χρόνο με το χρόνο το πρωτάθλημα υποβαθμίζεται και το επίπεδό του πέφτει. Ως ένα σημείο βέβαια αυτό είναι και λογικό, καθώς η ΕΣΚΑΝΑ έχει πλέον περισσότερες ομάδες στις Εθνικές κατηγορίες, παρά στο τοπικό της πρωτάθλημα...
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. 50-51 (13-19, 23-26, 32-36, 50-51)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαζαρίδης, Αντωνιάδης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Σπύρη, Λαζάρου 14, Δροσωτάκη 8(1), Καλοβυρνά, Γουλουμή 4, Πούλη 9, Ιωαννίδου 5(1), Γιαννοπούλου 10(2).
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. (Κ. Αράπης): Λιβανού, Βροχίδου 6(2), Βάρκα, Παπακωνσταντίνου 10, Καρέλα 7, Καψοκόλη 16, Μόσχου, Οικονομοπούλου 7(1), Οικονομάκη 5.
Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι σε όλη την αθλητική οικογένεια του Φοίνικα Πειραιά, εναντίον του οποίου δώσαμε και φέτος (όπως σχεδόν κάθε χρόνο) τους περισσότερους αγώνες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της ΕΣΚΑΝΑ, αναμετρώμενοι συνολικά δώδεκα φορές σε όλα μας τα τμήματα!