Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΒΑΡΗ 76-73

Τέλος στη φετινή αγωνιστική περίοδο, την τρίτη συνεχόμενη που μας αφήνει με πικρή γεύση, αφού μετά τους δύο υποβιβασμούς ο Προφήτης δεν κατάφερε να βρει το δρόμο του, μένοντας πολύ μακριά από τις θέσεις ανόδου.
Βλέποντας την ομάδα να τερματίζει στην όγδοη θέση της Δ' ΕΣΚΑΝΑ, είναι αλήθεια πως αισθανόμαστε πολύ άβολα. Το καλοκαίρι ξεκινήσαμε με πολλά όνειρα, θέλοντας να κάνουμε ένα "restart" και στοχεύοντας στην άνοδο. Εντέλει δε μας βγήκε τίποτα και για μια ακόμη χρονιά βρεθήκαμε δέσμιοι των λαθών μας. Η ομάδα ήταν από την αρχή χτισμένη με λάθος τρόπο (ακέραιη εδώ η ευθύνη της διοίκησης) και σε μια κατηγορία που το ταλέντο είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένο και τα πάντα κρίνονται στη δύναμη, εμείς δεν μπορέσαμε να πείσουμε τους παίκτες μας να παίξουν άμυνα, ούτε και να βάλουν το "εγώ" κάτω από το "εμείς". Ο Προφήτης είχε την τρίτη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας, παίζοντας ένα μπάσκετ που δεν ταιριάζει σε μια ομάδα που θέλει να λέει πως κυνηγάει κάποιον αγωνιστικό στόχο: Επιθετικό, ανοιχτό, που πολλές φορές κατέληγε άναρχο. Σε κάποια μεμονωμένα ματς αυτό λειτούργησε, ήταν όμως απίθανο να έχει μακροπρόθεσμα αγωνιστικά οφέλη. Όλα αυτά αποδείχτηκε αδύνατον να διαφοροποιηθούν μέσα στη χρονιά, όσο κι αν το πάλεψαν οι δύο προπονητές, καθώς όσο περνούσε ο καιρός η απογοήτευση μεγάλωνε και η παρουσία στις προπονήσεις αραίωνε.
Η φετινή αγωνιστική εμπειρία, όσο κι αν μας στεναχωρεί, δεν θα πρέπει να ξεχαστεί. Αντίθετα, οφείλουμε να την έχουμε σαν οδηγό για την επόμενη χρονιά. Ήδη γίνονται σκέψεις για το πως πρόκειται να πορευτεί η ομάδα, ενώ υπάρχει και η διάθεση να συνεχιστεί η συνεργασία με τον κόουτς Παπαευθυμίου, που από όταν ανέλαβε έκανε πολύ φιλότιμες προσπάθειες. Όπως το ίδιο έκανε και ο προκάτοχος του, ο κόουτς Αναστασόπουλος, που ειρήσθω εν παρόδω χτες ολοκλήρωσε ένα μικρό θαύμα, σώζοντας το Πέραμα στην Α' Κατηγορία (είχε αναλάβει έξι αγωνιστικές πριν το τέλος).
Στα του χθεσινού αγώνα, είδαμε ένα όμορφο και χωρίς σκοπιμότητες παιχνίδι, με πολλές εναλλαγές στο σκορ και τον Προφήτη εντέλει να παίρνει τη νίκη με 76-73. Ο Κοντοσώρος κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια (τέλειωσε με 34 π.), καλός επίσης και ο Σαμοΐλης, ενώ από τη Βάρη ξεχώρισαν οι Δρίτσας και Σταχίκας. Σωστή η διαιτησία του Πετράκη, που έκανε το παιχνίδι μόνος του, καθώς ο Μαρτινάκος που είχε οριστεί μαζί του, το πιστόλιασε.
Πρωταθλήτρια στην κατηγορία μας αναδείχτηκε η Ηλεκτρούπολη, με μόλις μία ήττα. Στη Γ' ανέβηκαν επίσης οι Φιλία, Αμφιάλη, Άρης, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα τους ακολουθήσει και ο Κεραυνός, που τερμάτισε πέμπτος. Τον αντίθετο δρόμο (υποβιβάστηκαν από τη Γ' και θα είναι του χρόνου μαζί μας) πήραν οι Κυρίαρχοι, Νέα Σμύρνη και Ρέντης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΒΑΡΗ 76-73 (25-14, 32-38, 52-55, 76-73)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πετράκης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Παπαευθυμίου): Μουστάκας 7, Σανδάλης, Μυσιρλής 2, Σαμοΐλης 16(3), Μπούζας 6(1), Τζάθας 1, Σαραντάκος 8(2), Στρέγλος, Δελής 2, Κοντοσώρος 34, Ταβουλάρης.
ΒΑΡΗ (Σ. Βρεττός): Σταχίκας 11, Παπαζιάν 1, Παπαθέος 2, Αγαλιώτης 6(2), Μαλλιαράς, Ανεμοδουράς 15(1), Βαρβαρίγος 6, Βουργουτζής 10(2), Δρίτσας 22, Βατίστας.