Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 39-49

Είδε κι έπαθε ο Προφήτης για να περάσει από τον Κορυδαλλό και την πολύ μαχητική Προοδευτική. Το τελικό 39-49 έχει πάντως ιδιαίτερη σημασία, καθώς εξασφάλισε και μαθηματικά την εισόδό μας στα ημιτελικά, τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου.
Το 0-10 του έβδομου λεπτού έδωσε αισιοδοξία για ένα εύκολο απόγευμα, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Προφήτης, έχοντας μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία, εγκλωβίστηκε στην καλή άμυνα των γηπεδούχων, που μας ισοφάρισαν γρήγορα (17-17 στο 19') και έφτασαν να διεκδικούν επί ίσοις όροις τη νίκη. Οι δύο ομάδες πήγαν μαζί μέχρι το 30', αλλά με την έναρξη του τετάρτου δεκαλέπτου ο Προφήτης μπήκε δυνατά, έκανε ένα γρήγορο 7-0 (σκορ 32-39) και δεν απειλήθηκε περισσότερο μέχρι το τέλος.
Η ομάδα μας συνέχισε λοιπόν νικηφόρα, εξακολουθεί όμως  να μη βρίσκει σταθερότητα, έχοντας μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοσή της, ακόμα και από Κυριακή σε Κυριακή: Μετά τη σούπερ εμφάνιση κόντρα στο Μανδραϊκό, χθες στον Κορυδαλλό ήμασταν "άνοστοι". Και μπορεί ο μεγάλος φετινός στόχος (τετράδα) να επετεύχθη, αυτό όμως δε σημαίνει πως η προσπάθεια σταματά, γιατί ο Προφήτης θα μπει στα ημιτελικά με στόχο να διεκδικήσει ότι περισσότερο του αναλογεί. Είναι εξαλλου στη φύση του ανθρώπου, να επιζητά πάντα το κάτι παραπάνω...
Πιο θετικές παρουσίες για τις "κυανέρυθρες" χθες η Λαζάρου και η Σπύρη, ενώ από την ομάδα του Βαγγέλη Κλαδούχου, που μας άρεσε πάρα πολύ, ξεχώρισαν η Μαρσίντα και η Γρυλλάκη. Σωστοί οι Φάκωνας και Δράκος, αν και ο πρώτος χρέωσε δύο τραβηγμένες τεχνικές ποινές (από μία σε κάθε ομάδα), αχρείαστες μάλλον σε ένα ήσυχο ματς...
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 39-49 (4-13, 17-19, 32-32, 39-49)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φάκωνας, Δράκος
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Β. Κλαδούχος): Καρπαθιωτάκη 1, Κόσμη 9(1), Μανιάτη 1, Παντελακάκη, Ριζογιάννη 4, Γρυλλάκη 8, Χατζηγεωργίου 6, Μπαξεβάνη, Αγγελοπούλου 2, Μαρσίντα 8(2), Χοντάι.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αρχοντάκη 7, Σπύρη 4, Λαζάρου 15, Καλοβυρνά 2, Γουλουμή 4, Πούλη 7, Ιωαννίδου 6(2), Γιαννοπούλου 4.