Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 55-58

Ο Προφήτης θα μπορούσε να έχει εξασφαλίσει από χθες την τετράδα, έχασε όμως από τον Ατρόμητο στο τοπικό ντέρμπι και θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Πολλές οι αιτίες της χθεσινής ήττας, πρώτα και κύρια όμως η πολύ κακή μας αμυντική συμπεριφορά. Ο Ατρόμητος, μια ομάδα που γενικά πηγαίνει σε χαμηλά σκορ, χτύπησε πάνω στις αδυναμίες μας και σκόραρε 58 πόντους. Το ματς φάνηκε από την αρχή πως θα πήγαινε. Ο Προφήτης με πολλά αγωνιστικά προβλήματα (δίχως τη Λαζάρου και με τα δύο πλέι-μέικερ προερχόμενα από τραυματισμό και όχι στο 100%) μπήκε χωρίς συγκέντρωση και ο ενθουσιώδης Ατρόμητος το εκμεταλλεύτηκε, γράφοντας το 5-13 του πέμπτου λεπτού. Ο Προφήτης το μάζεψε γρήγορα, αλλά με το ημίχρονο στο 23-22 ήταν φανερό πως θα πηγαίναμε σε ένα ψυχοφθόρο και αβέβαιο ματς. Τα τρίποντα της Τσαχάλη έφεραν το 29-40 του 25', με την ομάδα μας να αδυνατεί να βρει τρόπο να την περιορίσει. Aκόμα και όταν ισοφαρίσαμε σε 49-49, οι παίκτριες του Καραγάνη έδειχναν να έχουν καλύτερη ψυχολογία, και στο τέλος επικράτησε αυτός που το ήθελε περισσότερο. Τους κρίσιμους πόντους στις τελευταίες επιθέσεις του Ατρομήτου τους πέτυχαν οι ψηλές του, με τον Προφήτη στις δικές του κατοχές να πελαγοδρομεί και στην τελευταία του ευκαιρία, στο 55-57, να μην καταφέρνει καν να εκδηλώσει επίθεση...
Δίκαιη η νίκη για τον Ατρόμητο, που είχε την Τσαχάλη να εκτελεί από παντού και καθοριστικές επίσης τις Σιτζάνη και Μπαρμπαλιά. Για εμάς, κάποια κορίτσια έκαναν υπερπροσπάθεια, που όμως δεν έφτανε, αφού χτες δε μας έβγαινε τίποτα. Καλύτερη μας η Γιαννοπούλου. Άριστη η διαιτησία των Παπαζαχαρία και Τερζή.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 55-58 (14-17, 23-22, 38-43, 55-58)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαζαχαρίας, Τερζής
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αρχοντάκη 10, Δροσωτάκη 14(1), Σπύρη 2, Καλοβυρνά, Γουλουμή, Πούλη 12, Ιωαννίδου 4(1), Γιαννοπούλου 13(1).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Π. Καραγάνης): Μπαρμπαλιά 8, Φραντζεσκάκη 3, Σιτζάνη 11, Τσαχάλη 22(5), Καψοκόλη 2, Τσιλιγκίρη 4, Χασάν, Φλεβαράκη 2, Χατζή 4, Τσουμπρή 2.