Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 57-73

Πήρε και το τοπικό ντέρμπι ο Προφήτης, έχοντας πολύ καλή απόδοση ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και συνεχίζει την προσπάθειά του για να καλύψει όσο μπορεί το χαμένο έδαφος.
Του Αγίου τριπόντου χθες στα Καμίνια, με την ομάδα μας να τελειώνει με 13 εύστοχα, επίδοση που η αλήθεια είναι πως δε μας έχει συνηθίσει και μαζί με την ενέργεια που βγάλαμε στο παιχνίδι μας ήταν τα στοιχεία που μας έδωσαν τη νίκη. Το πρώτο ημίχρονο ήταν σχετικά ισορροπημένο, καθώς ο Προφήτης έκανε μεν μια προσπάθεια να ξεφύγει στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου (21-28), ο Φοίνικας όμως παρέμενε κοντά και μάλιστα πέρασε μπροστά στο 21' (33-32). Εκεί ο Προφήτης έτρεξε ένα σερί δέκα πόντων (33-42) και σιγά-σιγά ανέβαζε τη διαφορά του, με τους τυπικά γηπεδούχους να μην έχουν πολλές λύσεις και να μην μπορούν να ακολουθήσουν.
Σαν από αγώνα του περσινού εφηβικού, οι τρεις μικροί (Μουστάκας, Μυσιρλής, Μπούζας) καθόρισαν εν πολλοίς την εξέλιξη, με τους δύο πρώτους να έρχονται από τον πάγκο και να προσφέρουν ένα εκρηκτικό τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο σκόραραν μαζί 26 πόντους. Σαμοΐλης και Κοντοσώρος έβαλαν όσο χρειάστηκε, όμως ο κόουτς Παπαευθυμίου είχε την ικανοποίηση να πάρει πράγματα και από τους έντεκα που χρησιμοποίησε. Από την ομάδα του Σωκράτη Ακτσόγλου, καλύτερος ήταν ο Σιβίλιας και τον ακολούθησε ο Ζέφι. Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία των Μαυρέλη και Φραγκιαδάκη.
Έτσι έκλεισε ένας κύκλος τεσσάρων αγώνων, με ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα από εμάς στη βαθμολογία και τον οποίο περάσαμε χωρίς απώλειες. Τώρα τα δεδομένα αλλάζουν, καθώς ο Προφήτης ξεκινά μια σειρά με συνεχόμενες δοκιμασίες απέναντι στις ομάδες που διεκδικούν άνοδο, με πρώτο το εντός κόντρα στην πρωτοπόρο Ηλεκτρούπολη. Nα σημειώσουμε τέλος το "2 στα 2" που είχε χθες ο προπονητής μας, μιας και νωρίτερα από το δικό μας παιχνίδι είχε κερδίσει με την άλλη του ομάδα, την Καστέλλα, μέσα στην Τερψιθέα!
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 57-73 (14-13, 30-32, 48-60, 57-73)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαυρέλης, Φραγκιαδάκης
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ. (Σ. Ακτσόγλου): Στιβακτάκης 10(2), Φράγκος, Σιβίλιας 13, Σπανός 8(2), Σακαντάνης 3, Σιδέρης, Δημόπουλος, Διβριώτης, Μπουζούκας 11(1), Μεντής, Ζέφι 12(2).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Παπαευθυμίου): Μουστάκας 21(4), Σανδάλης, Ξενικάκης 2, Σαμοΐλης 15(2), Παλαιγεωργίου, Στύλος, Σαραντάκος, Μπούζας 9(3), Μυσιρλής 11(3), Κοντοσώρος 13(1), Στρέγλος 2.