Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. 63-57

Πανάκριβη νίκη για τον Πρoφήτη, που με το 63-57 σε βάρος του Φοίνικα αρχίζει να οριοθετεί τους στόχους του και να "βλέπει" προς την τετράδα των πλέι-οφ.
Ο αγώνας ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό, κάτι που θεωρητικά ταίριαζε περισσότερο στον Φοίνικα, που προτίμησε να κλείσει την άμυνα του και να ρισκάρει κάποια σουτ. Το πρώτο δεκάλεπτο τέλειωσε σε ισορροπία (13-14), όμως αμέσως μετά ο Προφήτης οικοδόμησε μια πολύ σημαντική διαφορά, που του επέτρεψε να ξεφύγει και να πάει το ματς εκεί που το θέλει. Με μεγάλη συνεισφορά στο επιθετικό κομμάτι από τις δύο νεανίδες (Γιαννοπούλου-Ιωαννίδου), αλλά και σπουδαία ομαδική δουλειά στην άμυνα, ο πίνακας στο 15' έδειχνε 29-17, με τον Προφήτη να έχει φτιάξει σκορ και ψυχολογία για τη συνέχεια. Ο Φοίνικας μάζεψε λίγο τη διαφορά μέχρι το ημίχρονο (33-26), αλλά και στην τρίτη περίοδο ο Προφήτης συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς (με τη Λαζάρου να ανεβάζει την απόδοσή της) και η διαφορά αύξανε σιγά-σιγά: Στο 30' πήγε στο 51-37, για να φτάσει στη μέγιστη τιμή της στο 34' (56-40). Εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, που άρχισαν σταδιακά να πλησιάζουν και να γίνονται απειλητικοί, χάρη στην πίεση σε όλο το γήπεδο η οποία μας ανάγκασε σε λάθη και κακές επιλογές. Ο Προφήτης έχασε για πολλή ώρα την επαφή με το καλάθι, το τρίποντο της Οικονομάκη έφερε το 58-53, ένα ακόμα της Βροχίδου το 60-56, όμως ο Φοίνικας δεν είχε άλλο χρόνο, και χάνοντας μια-δυο κρίσιμες επιθέσεις δεν κατάφερε να φτάσει σε απόσταση μιας κατοχής, ώστε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.
Όλα τα κορίτσια μας σήμερα έκαναν τεράστια προσπάθεια και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Η καθεμιά στο ρόλο της έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε. Πρώτη παίκτρια και πιο σταθερή παρουσία η Δροσωτάκη, που τέτοια ματς είναι το ψωμί της, "χρυσάφι" τα τρίποντα της Ιωαννίδου, πολύ καλή επίσης και η Σπύρη, όπως και η Γιαννοπούλου του πρώτου και η Λαζάρου του δευτέρου ημιχρόνου. Από την ομάδα του Κυριάκου Αράπη ξεχώρισαν η Καψοκόλη, η Βροχίδου και κατά διαστήματα η Οικονομάκη.
Οι άνθρωποι του Φοίνικα εξέφρασαν παράπονα για τα σφυρίγματα των Δελδήμου και Ιασωνίδη. Εμείς δεν συμμεριζόμαστε αυτήν την άποψη, οφείλουμε όμως να την καταγράψουμε. Δική μας γνώμη είναι πως η διαιτησία ήταν πάρα πολύ καλή και δεν επηρέασε καθόλου την εξέλιξη της αναμέτρησης και τον τελικό νικητή.
Απομένει μια αγωνιστική για το κλείσιμο του πρώτου γύρου, όπου εμείς όμως έχουμε το ρεπό μας. Ο Προφήτης κλείνει το μισό πρωτάθλημα με ρεκόρ 9-3, ένας απολογισμός σίγουρα ικανοποιητικός, αν και θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει την ήττα στην Αργυρούπολη. Η ουσία είναι ότι τα κορίτσια μας και ο κόουτς στέκονται στο ύψος τους και ο Προφήτης, που το καλοκαίρι κάποιοι καλοθελητές έλεγαν ότι βαίνει προς τη διάλυση, αγωνιστικά είναι μέσα στο στόχο της εισόδου στην τετράδα και το κυριότερο βγάζει μια απόλυτα υγιή εικόνα.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. 63-57 (13-14, 33-26, 51-37, 63-57)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δελδήμος, Σιαμίδης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αρχοντάκη 5(1), Δροσωτάκη 11(1), Σπύρη 9, Λαζάρου 15, Αλεξανδροπούλου, Καλοβυρνά, Γουλουμή, Πούλη 3, Ιωαννίδου 12(4), Γιαννοπούλου 8.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. (Κ. Αράπης): Λιβανού 4, Βροχίδου 15(3), Βάρκα, Παπακωνσταντίνου 4, Καρελά 2, Καψοκόλη 11, Μελά 4, Οικονομοπούλου 2, Οικονομάκη 15(1) .