Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΑΝΑΓΕΝ. ΙΚΟΝΙΟΥ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 57-66

Δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη για τον Προφήτη, που πέρασε από το Ικόνιο και συνεχίζει την προσπάθεια για μια όσο το δυνατό καλύτερη θέση στη βαθμολογία.
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Προφήτης παρουσίασε μια άθλια εικόνα, που επέτρεψε στους γηπεδούχους να προηγηθούν με 14-0 (!) στο 4' και 25-11 στο δεκάλεπτο, που έγινε 28-11 με την έναρξη του δευτέρου. Στο διάστημα αυτό οι παίκτες του Ικονίου "πυροβολούσαν" από παντού, με τους δικούς μας να είναι ακίνητοι στην άμυνα και να κάνουν πολλά λάθη στην επίθεση. Αφού λοιπόν πρώτα ήρθε το σοκ του -17, ξεκίνησε η προσπάθειά μας για ανάκαμψη. Μια προσπάθεια που είχε αφετηρία την άμυνά μας, η οποία έγινε πιο πιεστική και μας χάρισε μερικά εύκολα καλάθια, που σε συνδυασμό με ένα-δυο μακρινά σουτ βοήθησαν ώστε ο Προφήτης να βρει ψυχολογία και να μπει ξανά στο ματς. Το ημίχρονο έκλεισε στο -4 και από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και μετά η ομάδα του λόφου άρχισε να παίρνει κεφάλι (43-44 στο 25'). Η ροή του αγώνα είχε αλλάξει, με το Ικόνιο να μην έχει εναλλακτική λύση από τη στιγμή που άρχισαν να μη του μπαίνουν τα σουτ και να μένει στους 20 πόντους σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Προφήτης διατήρησε τη συγκέντρωσή του, παγίωσε το προβάδισμά του και εντέλει έφτασε στη νίκη χωρίς προβλήματα.
Από την ομάδα μας, καλοί ήταν οι Μουστάκας, Κοντοσώρος, Σαμοΐλης, Παλαιγεωργίου, ενώ από το μαχητικό Ικόνιο, που στον πρώτο γύρο μας είχε κερδίσει, ξεχώρισαν οι Αποστολόπουλος και Μπουφούνος. Άριστη η διαιτησία του Ευαγγελίδη, με λάθη ο Πολύζος.
ΑΝΑΓΕΝ.ΙΚΟΝΙΟΥ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 57-66 (25-11, 37-33, 47-48, 57-66)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πολύζος, Ευαγγελίδης
ΑΝΑΓΕΝ.ΙΚΟΝΙΟΥ (Μ. Πετρουγάκης): Τσάναης, Ρούσσης 5, Ραζής 12(2), Μηνάτσης 1, Καραλουκάς 3(1), Μπουτεράκος, Αποστολόπουλος 17(2), Παναγιώτου, Μπουφούνος 13, Μπελαβράκης 6(2).
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Μ. Παπαευθυμίου): Μουστάκας 14(3), Σανδάλης, Ξενικάκης 7, Παλαιγεωργίου 7, Σαμοΐλης 12(1), Στύλος 2, Σαραντάκος, Μπούζας, Μυσιρλής 4, Κοντοσώρος 20(1).