Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ 53-56

Μεγάλο ματς σήμερα στα Καμίνια, με τους Κυρίαρχους να παίρνουν την πολύ σημαντική νίκη με 53-56, παραμένοντας έτσι στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Ο Προφήτης για 36 λεπτά φαινόταν να έχει φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, αλλά στο τελευταίο τετράλεπτο τα γκρέμισε όλα, οι Κυρίαρχοι είχαν πιο καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία και πανηγύρισαν τη σπουδαία νίκη. Ο αγώνας ξεκίνησε με την ομάδα μας να μπαίνει πολύ δυνατά, με τις Δροσωτάκη-Λαζάρου και να φτάνει στο 15-5 του πέμπτου λεπτού. Οι "κιτρινόμαυρες" αντέδρασαν γρήγορα, και χτυπώντας μέσα από τη ρακέτα με τις Ηλιάδου και Καρρά, με σερί 11-0 πέρασαν μπροστά (15-16) για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 17-16. Η αναμέτρηση πάντως πήγαινε σε έναν ρυθμό που έδειχνε να βολεύει τον Προφήτη, που βρήκε τα μακρινά σουτ που του επέτρεψαν να διατηρεί το προβάδισμα και να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 32-27. Η τρίτη περίοδος ήταν κακή και για τους δύο, που ήταν πολύ άστοχοι και νευρικοί. Ο Προφήτης έμεινε χωρίς πόντο για τα πρώτα επτάμιση λεπτά, δεν του στοίχισε όμως καθώς ούτε οι Κυρίαρχοι σκόραραν με συνέπεια, για να πάμε έτσι στο 39-33 του 30'. Στην τέταρτη περίοδο, τα σουτ της Ιωαννίδου μας έφεραν μπροστά με +8 (51-43) στο 36', στη μεγαλύτερη διαφορά μας στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η συνέχεια ήταν καταστροφική. Η Ρώκα απάντησε αμέσως για το 51-46, με τον Προφήτη από εκείνο το σημείο και μετά να εγκλωβίζεται στην επίθεση και να χάνει κάθε επαφή με το αντίπαλο καλάθι. Ένα λεπτό πριν το τέλος η Καρρά (μετά από επιθετικό ριμπάουντ) έκανε το 51-52, στο πρώτο προβάδισμα των Κυριάρχων μετά από τριάντα αγωνιστικά λεπτά. Η επόμενη επίθεση μας χάθηκε και με τις βολές το σκορ πήγε στο 53-56, έξι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και με τη μπάλα δική μας. Ο Προφήτης είχε θεωρητικά την ευκαιρία για ένα σουτ που θα έστελνε το ματς στην παρατάση, όμως οι Κυρίαχοι έβγαλαν την τελευταία άμυνα και δεν καταφέραμε καν να εκδηλώσουμε επίθεση.
Ο Προφήτης έφτασε κοντά σε μια πολύ σημαντική νίκη, όμως η συγκέντρωση που χάθηκε στο τέλος τα χάλασε όλα, ειδικά από τη στιγμή που απέναντι μας είχαμε μια πολύ "γεμάτη" και έμπειρη ομάδα. Ίσως να έπαιξε ρόλο και η κούραση, αλλά σίγουρα θα πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε αυτές τις καταστάσεις, γιατί μην ξεχνάμε ότι και με τον Φοίνικα παραλίγο να την πατήσουμε. Τι άλλο; Τα αμυντικά ριμπάουντ, που ήταν μια ανοιχτή πληγή την οποία δεν καταφέραμε ποτέ να κλείσουμε. Οι Κυρίαρχοι ανανέωναν συνεχώς τις επιθέσεις τους και έπαιρναν εύκολα καλάθια, με τις Ηλιάδου και Καρρά (κορυφαίες του Ζαχαρία σήμερα) να είναι καταλυτικές, όπως και η Ρώκα του τετάρτου δεκαλέπτου. Από εμάς όλες είχαν κάποια καλά διαστήματα, καμία όμως δεν ήταν σταθερή. Μένει τουλάχιστον η ικανοποίηση της προσπάθειας, γιατί η αλήθεια είναι πως πέρα από το τελικό αποτέλεσμα, τα κορίτσια μας και σήμερα τα έδωσαν όλα. Μέτρια η διαιτησία των Σταθόπουλου και Πετράκη.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ 53-56 (17-16, 32-27, 39-33, 53-56)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σταθόπουλος, Πετράκης
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αρχοντάκη 7, Δροσωτάκη 11(3), Σπύρη 3(1), Λαζάρου 10, Καλοβυρνά, Γουλουμή 4, Πούλη 5, Ιωαννίδου 6(2), Γιαννοπούλου 7(1).
ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ (Δ. Ζαχαρίας): Καρανάσιου 3, Ηλιάδου 15, Σωτηρίου, Λαουλάκου 5(1), Καρρά 14, Βλάμη 1, Ρώκα 14(2), Θεοφίλου, Ζεβαχιργιάν 4(1).