Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΒΑΡΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 42-65

Ο αγώνας στη Βάρη εγκυμονούσε μεγάλους κινδύνους για τον Προφήτη, όχι μόνο επειδή η αντίπαλη ομάδα είναι πολύ μαχητική, ειδικά στο γήπεδό της, αλλά και επειδή εμείς πήγαμε με πολλές απουσίες (μόλις δέκα ετοιμοπόλεμες) και έχοντας δοκιμάσει μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, στην οποία δεν καταφέραμε ουσιαστικά να κάνουμε προπόνηση. Τελικά ο Προφήτης παρουσιάστηκε όπως έπρεπε και έφυγε από το όμορφο κλειστό με μια καθαρή νίκη, 42-65.
Η Βάρη μπήκε στον αγώνα με ενθουσιασμό και στο 5' προηγήθηκε 9-2. Την ίδια ώρα ο Προφήτης έμοιαζε εγκλωβισμένος και είναι χαρακτηριστικό ότι στο διάστημα αυτό μας είχε μείνει τρεις φορές η μπάλα στα χέρια. Η είσοδος της Γιαννοπούλου νοικοκύρεψε την ομάδα, που πίεσε ψηλότερα, βρήκε πόντους από τις Δροσωτάκη-Λαζάρου (που επίσης ήρθαν από τον πάγκο) και ισορρόπησε γρήγορα την κατάσταση. Ο Προφήτης ισοφάρισε σε 9-9 και από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά άρχισε να χτίζει τις διαφορές του. Πριν κλείσει το ημίχρονο είχαμε ήδη φτάσει στο +10 και από τότε η απόσταση δεν έπεσε ποτέ σε μονοψήφιο. Πάντως δεν μπορέσαμε σε καμία περίπτωση να νιώσουμε απόλυτη ασφάλεια, με τις γηπεδούχες να μην παρατάνε την προσπάθεια μέχρι το φινάλε και τον αγώνα να έχει συνεχώς έναν υψηλό ρυθμό, με δυνατές μονομαχίες, πίεση, λάθη και κλεψίματα εκατέρωθεν.
Από τον Προφήτη, που για 35 λεπτά ήταν σοβαρός, αντιμετώπισε το ματς όπως έπρεπε και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, ξεχώρισε η τριάδα που προαναφέραμε, ενώ από την ομάδα της Μαργαρίτας Κωτσάκη, που μάλλον αδικείται από την τελική έκταση της διαφοράς, καλύτερη ήταν η Αδαμάκου. Μέτρια η διαιτησία των Αχιλλέως και Γιαννακόπουλου.
ΒΑΡΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 42-65 (11-11, 16-26, 29-44, 42-65)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αχιλλέως, Γιαννακόπουλος
ΒΑΡΗ (Μ. Κωτσάκη): Τριανταφύλλου 5(1), Λιόση 2, Κριλή, Παπαδημητρίου 7(1), Μπιλάλη Ε., Μπιλάλη Α., Μέξη, Αδαμάκου 11(3), Αντύπα 6, Καραμέτου 5, Καραμέτου-Κονδάκη 6, Φειδά.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Αρχοντάκη 9, Δροσωτάκη 13(1), Σπύρη 1, Λαζάρου 15, Αλεξανδροπούλου, Καλοβυρνά, Κίκη, Πούλη 6, Ιωαννίδου 6(2), Γιαννοπούλου 15(2).