Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ. 71-64

Το Σάββατο το ποδόσφαιρο έκανε την πρώτη του νίκη, την Κυριακή ακολούθησαν οι γυναίκες και χθες ήταν η σειρά των ανδρών να σπάσουν το δικό τους ρόδι. Έστω και με μπόλικο άγχος, κατάφεραν να επιβληθούν του Φοίνικα με 71-64 στο τοπικό ντέρμπι.
Ο Προφήτης έκανε το σύνηθες κακό του ξεκίνημα (7-13), σταδιακά όμως βρήκε τα πατήματά του, πήρε την πρωτοπορία και από το 15' περίπου και μετά έφτιαξε και διατήρησε ένα προβάδισμα, που την περισσότερη ώρα ήταν λίγο πάνω από τους 5 πόντους. Ο Φοίνικας όμως είναι σκληροτράχηλη ομάδα και δε μας άφηνε να ξεφύγουμε περισσότερο. Στο 34' (ταυτόχρονα με μια έκρηξη της έντασης εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου) ήρθε η πρώτη μας πραγματικά καλή διαφορά μέσα στο ματς (60-49). Από κει και πέρα καταφέραμε να συντηρήσουμε το προβάδισμα (σχετικής) ασφαλείας, με τους τυπικά φιλοξενούμενους πάντως να παλεύουν το ματς μέχρι εσχάτων.
Ο Προφήτης βασίστηκε στην κυριαρχία του στα ριμπάουντ (εξάλλου ο Φοίνικας έδειξε να "πάσχει" στις θέσεις των ψηλών) και ισορρόπησε έτσι τα κακά του ποσοστά αλλά και τις άσχημες αντιδράσεις που είχε ορισμένες φορές στο αμυντικό κομμάτι. Κορυφαίος για την ομάδα μας ήταν ο Μπούζας, που μαζί με τον "Μήρο" Καμπύλη ήρθαν από τον πάγκο και προσέφεραν πολύτιμους πόντους, ενώ καλή απόδοση είχε και ο Πασαγιάννης. Ο Φοίνικας του Σωκράτη Ακτσόγλου, που είχε την ατυχία να χάσει με τραυματισμό στο δεύτερο δεκάλεπτο τον Σπανό, είχε για καλύτερο του τον Μπουζούκα, που σε πολλές περιπτώσεις κράτησε την ομάδα του μόνος του.
Κακή η διαιτησία των Σέλληνα και Πολύζου, που έδειξαν ανοχή στο σκληρό παιχνίδι, ένθεν και ένθεν, και παραλίγο να χάσουν τον έλεγχο.
Το ματς πάντως είχε όλα τα στοιχεία ενός τοπικού ντέρμπι: Πάθος, νεύρα, σκληράδα, αν και όλα αυτά έμειναν μόνο μέσα στο γήπεδο και ξεχάστηκαν μετά τα σαράντα λεπτά. Καλή συνέχεια στον Φοίνικα, με τον οποίο, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, είχαμε να βρεθούμε σε επίσημο αγώνα από το μακρινό 1999!
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ. 71-64 (16-14, 35-30, 48-43, 71-64)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σέλληνας, Πολύζος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Αναστασόπουλος): Καλατζής 2, Καμπύλης 9(1), Μυσιρλής, Σαμοΐλης 14, Παλαιγεωργίου 14, Γκιουλιστάνης 2, Πασαγιάννης 12(1), Μπούζας 18(3), Μπανάι.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ. (Σ. Ακτσόγλου): Στιβακτάκης 8(1), Φράγκος 2, Σιβίλιας 5, Σπανός 2, Σακαντάνης 10, Διβριώτης 7, Μπουζούκας 21(3), Ζέφι 9(1).