Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΝΑΓ.ΙΚΟΝΙΟΥ 50-52

Μέγα κάζο για τον Προφήτη στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το Ικόνιο πέρασε νικηφόρα από τα Καμίνια, σε ένα αποτέλεσμα που έστω κι αν είναι πολύ νωρίς, αναμένεται να κοστίσει ακριβά στη συνέχεια.
Εκτός από ένα καλό πρώτο δεκάλεπτο (19-11), η λειτουργία της ομάδας μας ήταν πέρα για πέρα προβληματική. Ναι μεν στην άμυνα κάπως το παλέψαμε, αλλά στην επίθεση οι συνεργασίες ήταν σχεδόν άγνωστη λέξη και ό,τι καλό βλέπαμε (κι αυτό λίγες φορές) ήταν αποτέλεσμα προσωπικών ενεργειών. Ο Προφήτης δεν μπόρεσε να ξεδιαλύνει την κατάσταση από νωρίς, όταν και είχε την ευκαιρία, το Ικόνιο έμεινε κοντά στο σκορ και σιγά-σιγά έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του. Το τρίτο δεκάλεπτο με επιμέρους 11-21 ήταν κόλαφος για τον Προφήτη, με το Ικόνιο να παίρνει το προβάδισμα στο 25' (34-35) και να μην το ξαναχάνει ποτέ, εκτός από μία φορά. Ο Προφήτης πέρασε δύο λεπτά πριν το τέλος με 49-47, αλλά ούτε κι εκεί έκανε σωστή διαχείριση: Στην επόμενη άμυνά μας κάναμε αχρείαστη παγίδα ψηλά και φάγαμε ελεύθερο τρίποντο. Έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος θα μπορούσαμε να είχαμε πάει το ματς στην παράταση, όμως χάθηκαν και οι δύο βολές, όπως ακριβώς χάνονταν σε όλο το ματς (14/27)... Για όλο το δεύτερο ημίχρονο και ειδικά από τη στιγμή που έμεινε πίσω στο σκορ ο Προφήτης έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, πήγαινε σε βεβιασμένες επιλογές και μοιραία οι φιλοξενούμενοι έγιναν τα αφεντικά του ματς, πηγαίνοντάς το εκεί ακριβώς που ήθελαν.  Εντέλει αυτό που μέτρησε ήταν η μεθοδικότητα και η υπομονή του Ικονίου, σε αντίθεση με εμάς, που όσο περνούσε η ώρα κάναμε όλα τα λάθη και τις κακές επιλογές μαζεμένες. Μαζί με όλα αυτά και ένα δίδυμο διαιτητών σε κακό βράδυ. Έχουμε την αίσθηση (ου μην και τη βεβαιότητα) ότι το μάρμαρο το πλήρωσε ο Προφήτης, με πολλά κρίσιμα λάθη στο τέλος. Όχι ότι αυτό είναι δικαιολογία, η ευθύνη για το στραπάτσο βαραίνει μόνο εμάς και κανέναν άλλον...
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΑΝΑΓ.ΙΚΟΝΙΟΥ 50-52 (19-11, 27-21, 38-42, 50-52)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αγγελής, Τσέργας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Αναστασόπουλος): Σανδάλης 2, Μυσιρλής, Σαμοΐλης 20(2), Παλαιγεωργίου 9, Γκιουλιστάνης 6, Σαραντάκος, Πασαγιάννης 10, Ρενιέρης, Μπανάι 3.
ΑΝΑΓ.ΙΚΟΝΙΟΥ (Μ. Πετρουγάκης): Τσανλής 10, Ρούσσης 8(1), Ραζής 8, Μανασής, Ευαγγέλου, Αποστολόπουλος 7, Μάντζαλης 6(1), Μπουφούνος, Μπελαβράκος 10(2), Παυλόπουλος, Παναγιώτου 2.