Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΣΑΡΞ ΓΛΥΦ. 53-51

Ωραίο ματς κυπέλλου σήμερα στα Καμίνια, με τον Προφήτη να κερδίζει στις λεπτομέρειες τον Σαρξ και να παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση. Το "ωραίο" δεν έγκειται βέβαια στην ποιότητα (θα ήταν παράλογο να ζητάμε καλό θέαμα, ειδικά τέτοια εποχή), αλλά στο ότι οι δύο ομάδες διεκδίκησαν με πείσμα τη νίκη και από τη ροή τους ματς φάνηκε να θέλουν πολύ την πρόκριση. Απόδειξη γι' αυτό, το μικρό ροτέισον στο οποίο κατέφυγαν και οι δύο προπονητές.
Παρότι το σημερινό ματς εγκαινίασε τη σεζόν και για τις δύο ομάδες, ο Σαρξ ξεκίνησε τη φετινή αγωνιστική του παρουσία λίγο νωρίτερα από εμάς, καθώς στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά ο Προφήτης δεν μπήκε στο γήπεδο. Ειδικά στην άμυνα δεν υπήρχαμε και έτσι ο Σαρξ έφτασε να προηγείται ακόμα και με 16-27 στο 14'. Κάπου εκεί το γυρίσαμε στη ζώνη, οι προσευχές έπιασαν τόπο και λίγο πριν το ημίχρονο ισοφαρίσαμε σε 30-30. Η ζωνάρα (ούτως ή άλλως είναι η άμυνα-συνώνυμο της Δ' Κατηγορίας, όπου μετέχουν και οι δύο ομάδες) συνεχίστηκε ένθεν και ένθεν και στο δεύτερο μέρος, το οποίο πήγαινε πόντο-πόντο. Σταδιακά το σκοράρισμα γινόταν όλο και πιο δύσκολο, με τους παίκτες να κουράζονται ώρα με την ώρα, όμως ο Προφήτης στα τελευταία λεπτά ήταν πιο ψύχραιμος, ίσως και πιο τυχερός, και πήρε τη νίκη. Πάντως όσα παράπονα είχαμε από την αμυντική συμπεριφορά των παικτών μας στο πρώτο ημίχρονο, άλλο τόσο πρέπει να τους επαινέσουμε για την προσπάθεια που κατέβαλλαν στην επανάληψη, δεχόμενοι 18 πόντους, εκ των οποίων μόλις 3 στο τρίτο δεκάλεπτο.
Οι δύο ομάδες θα ξαναβρεθούν και στο πρωτάθλημα, με τον Σαρξ του πρώην διεθνή Γιώργου Διαμαντόπουλου (και δίπλα του τον πατέρα του "Κίτσο") να είναι πολύ ενισχυμένος και με βλέψεις ανόδου, παρότι όπως μάθαμε η μεταγραφή του Σχορτσιανίτη τελικά χάλασε.
Από τον Προφήτη (ντεμπουτάρισε νικηφόρα ο κόουτς Αναστασόπουλος) καλύτερος ήταν ο νεοαποκτηθείς Σαμοΐλης, που έδειξε ότι μπορεί να τραβήξει το σκοράρισμα της ομάδας, και θετικοί επίσης οι Καλατζής και Μπούζας. Από τον Σαρξ ξεχώρισαν οι Διαμάντης και Αρμένης, ενώ ο Καυκής την περισσότερη ώρα προφυλάχθηκε και επιστρατεύτηκε μόλις στα τελευταία πέντε λεπτά
Οι φιλοξενούμενοι έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται για την τελευταία φάση, όταν (με τη διαφορά στους τρεις) έγινε φάουλ στον Διαμάντη πάνω στην προσπάθεια για τρίποντο, ο ρέφερι όμως έδειξε ότι ήταν πριν το σουτ. Γενικά πάντως η διαιτησία του Κουράντη ήταν σωστή, ενώ κάποια λαθάκια έκανε ο Αϊβαλιώτης.
Ο Προφήτης στην επόμενη φάση, ξανά ως γηπεδούχος, θα αντιμετωπίσει τον Ερμή Αργυρούπολης, σε ένα ακόμη πολύ χρήσιμο τεστ. 
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΣΑΡΞ ΓΛΥΦ. 53-51 (13-22, 30-33, 38-36, 53-51)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αϊβαλιώτης, Κουραντής
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Θ. Αναστασόπουλος): Παλαιγεωργίου 6, Μυσιρλής 2, Καλατζής 4, Σαμοΐλης 23(2), Γκιουλιστάνης 1, Σαραντάκος 2, Πασαγιάννης 6, Μπούζας 9(2), Μπανάι.
ΣΑΡΞ ΓΛΥΦ. (Γ. Διαμαντόπουλος): Αρμένης 12(1), Καυκής 2, Κουρουπάκης 10(1), Παπακωνσταντίνου 2, Αλεφαντινός 2, Διαμάντης 17(1), Ντούνης 6, Κατσούρης.