Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΓΛΥΦΑΔΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 52-43

Το μαρτύριο για τον Προφήτη ολοκληρώθηκε στο κλειστό της Γλυφάδας, όπου γράφτηκε η τελευταία σελίδα της φετινής αποκαρδιωτικής πορείας της ανδρικής ομάδας.
Μέσα σε δύο χρόνια ο Προφήτης έχασε δύο κατηγορίες, πληρώνοντας τα αλλεπάλληλα λάθη που έγιναν, ειδικά φέτος, μια σεζόν που θα μείνει στα χαρτιά αλλά και τις μνήμες μας ως η χειρότερη αγωνιστικά στην ιστορία του ανδρικού τμήματος. Η ομάδα του λόφου από του χρόνου θα βρίσκεται στην άγονη γραμμή της Δ' ΕΣΚΑΝΑ, για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν το 2006, όταν ο Προφήτης και πάλι είχε πέσει από τη Γ', όμως τότε οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές και ο υποβιβασμός εκείνος ήταν δικαιολογημένος και στην πορεία αποδείχτηκε διαχειρίσιμος, κάτι που όλοι ευχόμαστε να ισχύσει και σε αυτήν την περίπτωση.
Σε μια αποτίμηση του φετινού πρωταθλήματος, ο Προφήτης, όσο κι αν ακούγεται σκληρό, δίκαια αποχαιρετά την κατηγορία, καθώς πέρα από κάποιες εκλάμψεις δεν παρουσίασε κάτι καλύτερο από τη μετριότητα, ενώ από ένα σημείο και μετά ήταν φανερό πως η ομάδα είχε και πρόβλημα ψυχολογίας, κοινώς "μας πήρε από κάτω", και είναι ενδεικτικό πως ο τελικός πίνακας μας βρίσκει με το ζοφερό "0-13" στη στήλη των εκτός έδρας αγώνων. Ο Προφήτης είχε μάθει εδώ και πάρα πολλά χρόνια να στηρίζεται στη δυνατή του άμυνα, φέτος όμως εκών άκων άλλαξε προσανατολισμό, και εντέλει πλήρωσε πολύ ακριβά αυτήν την "κρίση ταυτότητας". Μέσα σε όλα αυτά, η ομάδα πορεύτηκε μέσα στη χρονιά με τρεις διαφορετικούς προπονητές, κάτι πρωτόγνωρο για εκείνη (ας μας διορθώσει κάποιος παλιότερος αν κάνουμε λάθος, αλλά απ' όσο θυμόμαστε δεν έχει ξανασυμβεί).
Ο Προφήτης οφείλει εκ των πραγματών πια να συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα, να προσαρμοστεί σε αυτήν και να επανέλθει όσο το δυνατόν ταχύτερα. Εξάλλου, άλλος δρόμος δεν υπάρχει...
Και κάτι τελευταίο, σε προσωπικό επίπεδο. Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι γνωρίζετε ποιος γράφει τα κείμενα. Αναλαμβάνω στο ακέραιο την ευθύνη για την φετινή πορεία της ομάδας. Ο υποβιβασμός οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε δικά μου, προσωπικά λάθη. Δεν έχω κανένα παράπονο από κανέναν, ειδικά δε από τους αθλητές, που άντεξαν όλη αυτή τη δύσκολη χρονιά , ώστε ο σύλλογος τουλάχιστον να πέσει όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπώς...
ΓΛΥΦΑΔΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 52-43 (8-15, 27-24, 39-32, 52-43)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέτρου, Τηγάνης
ΓΛΥΦΑΔΑ (Σ. Καψιμάλης): Τάγκαλος 9, Σέιφερ 5, Κατσιέρης 2, Καλάβριας 8, Γουλανδρής 3, Γκονουλού, Μακρυγιάννης 2, Τζημουράκας 2, Στεργίου 12(2), Λίππας 4, Μπενιαμίν 4, Λειβαδάς 1.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Ρουμπελάκης): Μουστάκας 2, Μυσιρλής 4(1), Λεοντιάδης 5(1), Τριανταφύλλου 5(1), Ρίμπας, Βουρνάς 12(2), Μαυράκης 6, Μπαμπάκος 6, Ντάσκας Τ. 1, Μαρής 2.