Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ. 41-36

Ο Προφήτης προστάτευσε την έδρα του στον πρώτο ημιτελικό, έκανε το 1-0 και πλέον ψάχνει άλλη μία νίκη για να πάρει την πρόκριση.
Το σημερινό ματς σίγουρα δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, κάτι όμως που είναι λογικό με δεδομένη την κρισιμότητα του. Πάντως ο κόσμος που ήρθε στα Καμίνια είδε μια πραγματική μάχη γεμάτη αγωνία, ακριβώς όπως προβλέπεται να συνεχιστεί και να τελειώσει η σειρά, όποια κι αν είναι η εξέλιξή της.
Το κλειδί της νίκης για τον Προφήτη σήμερα δεν ήταν άλλο από την άμυνά του, και δη την προσωπική. Η ομάδα του λόφου ήταν κακή επιθετικά και σχεδόν σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό, όμως στο απέναντι μισό τα κορίτσια μας πήραν άριστα. Γνωρίζοντας πως Αθανασίου και Τσέρου είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι, εκεί ακριβώς προσαρμοστήκαμε και το αποτέλεσμα δικαίωσε την τακτική μας. Βροχίδου και Λαουλάκου εναλλάξ "κλείδωσαν" την Αθανασίου, που έμεινε στους πέντε πόντους (και μάλιστα όλους με βολές), ενώ και πάνω στην Τσέρου το μαρκάρισμα βγήκε, με τον Ρουμπελάκη να έχει την ευχέρεια να αλλάζει συνεχώς παίκτριες πάνω της (Χατζηνικολάου, Βλάμη, Ευμορφοπούλου, Δροσωτάκη), να την κουράζει, και εντέλει να την αφήνει άποντη στο δεύτερο ημίχρονο. Γι' αυτούς τους λόγους βασικά ο Προφήτης κατάφερε αρχικά να μείνει μέσα στο ματς και στη συνέχεια να το κερδίσει, παρά το άσχημο επιθετικό του βράδυ. Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικές και αγχωμένες, λίγο περισσότερο ίσως ο Προφήτης, και ο Φάρος (που επίσης πάντως ήταν διαβασμένος αμυντικά) το εκμεταλλεύτηκε παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα. Η Κουταλιάνου ήταν εξ' αρχής η πιο σταθερή και παραγωγική παίκτρια της ομάδας του Λειβάδη, που στο δεκάλεπτο προηγήθηκε 7-15 και στο ημίχρονο 15-21. Ο Προφήτης σκόραρε με το σταγονόμετρο, ειδικά από την περιφέρεια τα σπάσαμε, αλλά στο β' μέρος ποντάραμε στην άμυνα μας και δικαιωθήκαμε. Στο διάστημα 20'-38' ο Φάρος σκόραρε μόλις εννέα πόντους, με μόλις τρεις από αυτούς να είναι εντός παιδιάς, ένα τρίποντο της Σαλιάι από τα οκτώ μέτρα. Αυτό το στοιχείο από μόνο του υποδηλώνει την υπερπροσπάθεια που έγινε στο δικό μας μισό. Έτσι ο Προφήτης κατάφερε να μείνει κοντά, και στο 33' πήρε και την ψυχολογία, περνώντας μπροστά για πρώτη φορά, 32-29 με τρίποντο της Ανυφαντάκη. Η διαφορά άρχισε (έστω και με ρυθμούς χελώνας) να αυξάνει  και τελικά η νίκη "κλείδωσε" δύο λεπτά πριν το τέλος, όταν η Ευμορφοπούλου έκανε το 40-30. Επιθετικά αυτές που τράβηξαν περισσότερο ήταν οι Χατζηνικολάου και Ρουμπελάκη, που μαζί σημείωσαν περισσότερους από τους μισούς μας πόντους, ενώ σε μια αντιστοιχία της δικού μας αμυντικού πνεύματος, οι φιλοξενούμενες περιόρισαν το σκοράρισμα της Ευμορφοπούλου. Για τον Φάρο κορυφαία (και έκπληξη ως ένα βαθμό) ήταν η Κουταλιάνου, με την Σαλιάι να την ακολουθεί. Με λάθη η διαιτησία των Τσάτση και Ορφανού.
Η σειρά τώρα πηγαίνει στο Κερατσίνι, με τον Φάρο να θέλει μόνο τη νίκη για να γυρίσει στα Καμίνια για τρίτο ματς. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη, με ώρα έναρξης 21:30.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ. 41-36 (7-15, 15-21, 27-29, 41-36)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσάτσης, Ορφανός
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Ρουμπελάκης): Δροσωτάκη, Βλάμη 8, Βροχίδου Σ., Ευμορφοπούλου 5, Χατζηνικολάου 11, Ρουμπελάκη 12(1), Λαουλάκου, Σπύρη, Γουλουμή, Αμανατίδη, Ανυφαντάκη Ε. 5(1).
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ. (Γ. Λειβάδης): Αράμπαλη 2, Σαλιάι 9(1), Αθανασίου 5, Νεαρχάκου, Τσέρου 6, Μπεράτη, Κρητικοπούλου 1, Κουταλιάνου 13.