Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΕΦΗΒΙΚΟ: Ε.Α.ΝΙΚΑΙΑΣ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 61-63

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Μεγάλοι μάγκες οι έφηβοι, κέρδισαν στον "τελικό" πρόκρισης την Ε.Α.Ν. μέσα στο Σελεπίτσαρι και πήραν το πανάκριβο εισιτήριο για την τελική φάση της Γ' Κατηγορίας, όπου θα διεκδικήσουν την άνοδό τους στη Β'.
Πολύ σπουδαίο ματς ήταν το σημερινό, με τις δύο ομάδες (παρά την μεγάλη κρισιμότητα του αγώνα) να παίζουν υπέροχο μπάσκετ και να καθηλώνουν όσους βρέθηκαν στο κλειστό, σε μια αναμέτρηση που είχε φοβερό πάθος και αγωνία, πάντα όμως σε αθλητικά πλαίσια. Είναι πραγματικά κρίμα που Προφήτης και Νίκαια βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο και θα έπρεπε ένας από τους δύο να μείνει έξω, καθώς και οι δύο άξιζαν κατά γενική ομολογία να περάσουν.
Ο Προφήτης μπήκε δυνατά (6-11), όμως η Νίκαια γρήγορα αντέδρασε, πέρασε με 20-11 και πήγε στο ημίχρονο με +9 (33-24). Οι γηπεδούχοι φαίνονταν να ελέγχουν το ματς ως το 24' (37-27), όμως εκεί ο Προφήτης δυνάμωσε πολύ την άμυνά του και άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης. Έξι λεπτά πριν το τέλος το σκορ είχε γίνει 41-50 και οι "κυανέρυθροι" άγγιζαν τη νίκη, αλλά η Νίκαια κατάφερε να επιστρέψει και να το κάνει ντέρμπι. Προηγήθηκε ξανά με 54-53, όμως ο Προφήτης βρήκε πολύ μεγάλα σουτ, και με ψυχραιμία, αλλά και καλές άμυνες στο τελευταίο δίλεπτο, πήρε το ροζ φύλλο.
Οι πιτσιρικάδες μας έκαναν σήμερα κατάθεση ψυχής και τελικά ανταμείφθηκαν, σε ένα ματς που θα το θυμούνται για πολλά χρόνια. Μαζί και ο κόουτς της ομάδας, Γιάννης Πασαγιάννης, αλλά και όλοι όσοι βρεθήκαμε μαζί τους στο Σελεπίτσαρι.
Διαιτήτευσαν (και ήταν ολόσωστοι) οι Σταγιάνος και Κουράντης, και την ομάδα του Προφήτη Ηλία απετέλεσαν οι Μουστάκας 23(4), Μπανάι 8(1), Μυσιρλής 15(3), Μπούζας 10, Κοντοζανής Γ., Διγαλάκης, Ρίμπας, Ντάσκας 7, Παπαδόπουλος, Κοντοζανής Μ..
Ο Προφήτης πλέον θα κληθεί να συμμετάσχει στο final-5 της κατηγορίας. Άλλο φρούτο κι αυτό από την ΕΣΚΑΝΑ. Έχουμε δει final-4, final-6, άντε final-8, αλλά final-5 μόνο εδώ. Εν πάσει περιπτώσει, οι πέντε ομάδες που προκρίθηκαν από τους ισάριθμους ομίλους θα παίξουν μεταξύ τους μονούς αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα και οι τρεις πρώτοι θα πάρουν την άνοδο. Μένει να δούμε αν θα μπορέσουμε να κάνουμε μια ακόμη υπέρβαση. Οι πιτσιρικάδες μας πάντως, το πιστεύουν...