Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 53-57

Πολύ μεγάλο ντέρμπι σήμερα στο Μοσχάτο και ο Προφήτης με ανεξάντλητα ψυχικά αποθέματα στο φινάλε, κέρδισε 53-57, κράτησε το αήττητο και βρίσκεται πλέον αγκαλιά με την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.
Το ματς ήταν πολύ καλό, με ψηλό σκορ, ρυθμό και εναλλαγές στο προβάδισμα. Οι δύο ομάδες επιχείρησαν από την αρχή να παίξουν γρήγορα και παράλληλα να πιέσουν σε όλο το γήπεδο. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο, στη συνέχεια όμως ο Προφήτης έσφιξε την άμυνά του και πήρε καθαρά κεφάλι στο σκορ, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με ένα πολύ γερό +9 (19-28), αλλά και την αίσθηση πως πατούσε καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Όλα αυτά άλλαξαν στο εκρηκτικό για την Ελευθερία τρίτο δεκάλεπτο. Με την έναρξή του ο Προφήτης πήγε στο +12 (19-31) και μετά για κάποιο λόγο απλώς σάστισε. Η Ελευθερία στο διάστημα αυτό σημείωσε 27 πόντους, ένα νούμερο απίστευτα μεγάλο για τα δεδομένα της ομάδας μας, και έδειξε να γίνεται εκείνη αφεντικό στην αναμέτρηση. Βρίσκοντας πολλά μακρινά σουτ, αρχικά έκανε ένα επιμέρους 19-3 που την έφερε μπροστά με 38-34 και στο 34' κέρδιζε 50-43 (την μεγαλύτερη διαφορά της μέσα στο ματς), με τον Προφήτη όλη αυτή την ώρα να μοιάζει έξω από τα νερά του. Τουλάχιστον από ένα σημείο και μετά αρχίσαμε ξανά να παίζουμε άμυνα, το ματς δεν ξέφυγε περισσότερο και το σύνηθες για τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων θρίλερ εμφανίστηκε και πάλι.  Στο τελευταίο λεπτό μπήκαμε με το σκορ στο 53-51, και στην πιο κρίσιμη επίθεσή μας, η Ευμορφοπούλου (στα 42") έβαλε καλάθι και φάουλ για να δώσει μετά από πολλή ώρα και πάλι την πρωτοπορία στην ομάδα του λόφου. Η Ελευθερία έχασε τη δική της επίθεση και στα 11" η Βροχίδου με 1/2 βολές έκανε το 53-55. Φτάσαμε έτσι στην επαναφορά της Ελευθερίας μετά το τάιμ-άουτ, όμως το τελευταίο σουτ των γηπεδούχων δεν έγινε ποτέ. Αυτό συνέβη χάρη στη Σπύρη, που πετάχτηκε από το πουθενά και έκλεψε την πρώτη πάσα για να τελειώσει τη φάση στον αιφνιδιασμό η Ανυφαντάκη μέσα σε αποθέωση για τα κορίτσια μας.
Ο Προφήτης, έχοντας πια κερδίσει όλους τους βασικούς του αντιπάλους (τους δύο μάλιστα εκτός έδρας), αποκτά όλο και μεγαλύτερο ψυχολογικό αβαντάζ όσο πλησιάζουμε προς τα πλέι-οφ. Το σημερινό ματς στην πορεία του αποδείχτηκε πως είχε κι μια ακόμη ιδιαιτερότητα, που δεν είχαμε δει φέτος: Ο Προφήτης για πρώτη φορά (αν εξαιρέσουμε το κύπελλο με τη Βούλα) βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, ανταποκρίθηκε όμως όπως ακριβώς θα έπρεπε, δεν απογοητεύτηκε από το άσχημο διάστημα που είχε και τελικά πήρε την πολύ σπουδαία νίκη.
Για την ομάδα μας δεν ψάχνουμε για διακριθείσες, επειδή και οι έντεκα που έπαιξαν ήταν άψογες στο κομμάτι που τις αναλογεί και δικαιούνται όλες τον τίτλο του MVP. Για την Ελευθερία καλύτερες (με αυτή τη σειρά) οι Ξεπαπαδέα, Μούλτση, Κωνσταντίνου. Αρκετά καλή η διαιτησία των Αντωνόπουλου και Τσουραπά.
Η σημερινή νίκη είναι αφιερωμένη στη Γεωργία Χατζηνικολάου, που εξ' αιτίας ενός προσωπικού προβλήματος δεν μπόρεσε να είναι μαζί με την ομάδα. Της ευχόμαστε να πάνε όλα καλά.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 53-57 (15-18, 19-28, 46-41, 53-57)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αντωνόπουλος, Τσουραπάς
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Σ. Τσαραπατσάνης): Κωνσταντίνου 12(1), Πασχοπούλου 1, Σιδηροπούλου 2, Μανουρά 6, Τζέμη 6, Μούλτση 9(2), Καλάγια, Ξεπαπαδέα 17(1), Μάνου.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Ρουμπελάκης): Βλάμη 10, Δροσωτάκη 2, Βροχίδου Σ. 4(1), Ευμορφοπούλου 19, Σπύρη, Ρουμπελάκη 12(1), Λαουλάκου 4, Καρανάσιου, Γουλουμή 2, Αμανατίδη 1, Ανυφαντάκη Ε. 3.