Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 48-43

Ένα θαύμα ψάχνει πια ο Προφήτης για να παραμείνει στην κατηγορία, μετά την ήττα στην Αργυρούπολη από τον Ερμή, στο πιο σημαντικό ματς της χρονιάς και για τις δύο ομάδες.
Με δεδομένη την τεράστια βαθμολογική σημασία του αγώνα (αλλά και το ότι οι δύο ομάδες δεν είναι δα και οι πιο ποιοτικές της κατηγορίας), δύσκολα περίμενε να απολαύσει κάποιος σπουδαίο θέαμα από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Αυτά φάνηκαν ήδη από την αρχή, όταν στο 5' το σκορ ήταν... 0-1. Αυτός που "λύθηκε" πρώτος ήταν ο Ερμής, που βρήκε κάποια μακρινά σουτ, πρώτα με τον Παππά και μετά με τον Μανωλιάδη. Κατάφερε έτσι να χτίσει ένα προβάδισμα, που σε τελική ανάλυση ήταν κι αυτό που του χάρισε τη νίκη. 12-8 δεκάλεπτο, 27-13 λίγο πριν βγει το ημίχρονο, και εσύ Προφήτη τρέχα να προλάβεις. Και πως να γίνει αυτό, ειδικά σε ένα τέτοιο ματς, στο οποίο σκοράρεις με το σταγονόμετρο; Ο Προφήτης πάντως κατάφερε, έστω και αγκομαχώντας, να φτάσει κοντά λίγο πριν το τέλος. Είχε προηγηθεί η αποβολή του Παππά με πέμπτο φάουλ στο 28', και η υποτυπώδης προσπάθειά μας να τρέξουμε ή να φέρουμε τη μπάλα κοντά στο καλάθι, από τη στιγμή που από μακριά τα σπάσαμε (1/16 τρίποντα...). Ενάμιση λεπτό πριν το τέλος το σκορ ήταν 44-41, αλλά από κει και μετά όλα άρχισαν και πάλι να χαλάνε. Το ελεύθερο τρίποντο που βρήκαμε και θα πήγαινε το ματς στο Χ δεν μπήκε και οι γηπεδούχοι έβαλαν τις βολές. 46-41, 48-41, και αντίο ζωή.
Καλύτεροι για τον Ερμή (που μετά από χρόνια δεν έχει τον Σπύρο Γιαννακόπουλο στον πάγκο του), οι Μανωλιάδης και Παππάς, που τράβηξαν το σκορ. Για τον Προφήτη αντίθετα, για άλλη μια φορά δεν υπήρχε κάποιος που να ξεχωρίσει. Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι ήταν κακοί. Και το κυριότερο, όπως αποδείχθηκε, όχι πνευματικά προετοιμασμένοι για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. 
Προς το φινάλε, οι δύο ρέφερι είχαν από ένα λάθος έκαστος, αλλά και τα δύο σε βάρος μας. Μια παράβαση 8" που διέλαθε της προσοχής του Παπαφωτίου, και ένα αστείο φάουλ που σφύριξε ο Δράκος ακριβώς στην εκπνοή της επίθεσης του Ερμή. Κατά τ' άλλα, αυτό ήταν και το μοναδικό λάθος του πρώτου, που κράτησε τον αγώνα και για λογαριασμό του δεύτερου.
Οι Αργυρουπολίτες πανηγύρισαν λοιπόν μια πολύ σημαντική νίκη, που τους φέρνει σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους. Αν το πρωτάθλημα τελείωνε σήμερα, ο Ερμής θα ήταν αυτός που θα σωζόταν από την τετράδα των καταραμένων. Ο Προφήτης πλέον βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση: Τι δύσκολη δηλαδή, με το ένα πόδι στη Δ'...
ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 48-43 (12-8, 27-18, 34-25, 48-43)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαφωτίου, Δράκος
ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ. (Φράγκος): Πεχλιβανίδης 1, Φύτρος, Μανωλιάδης 15(3), Παππάς 13(1), Λιάκος 4, Κανίνης 2, Σιούτης 6, Μπινιουδάκης, Βλάχος 7(1), Μακρυωνίτης.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Κεφαλίδης): Μουστάκας 5, Λεοντιάδης, Τριανταφύλλου 3, Βουρνάς 4(1), Μαυράκης 13, Μπαμπάκος 7, Μπούζας 2, Ντάσκας, Μαρής 9.