Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ. 47-41

Αγώνας για γερά νεύρα σήμερα στα Καμίνια και ο Προφήτης κράτησε το αήττητό του, ύστερα από ένα πραγματικό ντέρμπι που κρίθηκε στο τέλος.
Το ματς ήταν κλειστό και οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί σε όλο το σαραντάλεπτο, για να κερδίσει στο τέλος αυτός που αποδείχτηκε πιο ψύχραιμος. Ο Προφήτης ξεκίνησε με δύο γρήγορα τρίποντα (6-0), ήταν όμως φανερό από την αρχή πως η ανάμετρηση δε θα ξέφευγε από τη λογική του χαμηλού σκορ. Ο Φάρος ισοφάρισε αμέσως (6-6) και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έδειχνε να έχει έναν υποτυπώδη ρυθμό, τη στιγμή που ο Προφήτης (σαν σε συνέχεια του ημιτελικού κυπέλλου), ήταν μπλοκαρισμένος και σκόραρε με μεγάλη δυσκολία (χαρακτηριστικό το 5/28 δίποντα του πρώτου μέρους). Η άμυνα μας βελτιώθηκε πολύ μετά το ημίχρονο (στο πρώτο είχαμε κάποια θέματα στο ένας εναντίον ενός) και εντέλει για μια ακόμη φορά αυτό ήταν και το "κλειδί" της νίκης. Ειδικά πάνω στις Αθανασίου και Σαλιάι το μαρκάρισμα ήταν υποδειγματικό, και με επίκεντρο την καλή μας αμυντική λειτουργία μείναμε μέσα στο ματς ξεπερνώντας τα κενά διαστήματα της επίθεσης, καθώς αναγκάσαμε τον Φάρο να ακουμπήσει σχεδόν μονοδιάστατα στην Τσέρου. Όχι ότι ο Προφήτης είχε πολλές παίκτρεις σε τρομερή μέρα, όμως μετά το 24-28 του 25' αρχίσαμε να βρίσκουμε κάποιες επιθετικές ανάσες (30-28, 35-33), και το ματς πήγαινε καλάθι-καλάθι, πότε για τις μεν και πότε για τις δε. Στο τελευταίο λεπτό οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες (41-41) και εκεί ο Προφήτης ήταν αυτός που βρήκε το μεγάλο σουτ: Ένα τρίποντο-μαχαιριά της Ευμορφοπούλου (που ήταν και το μοναδικό της εύστοχο σουτ στον αγώνα) στα 46" για το 44-41. Μετά βγάλαμε την άμυνα (ο Φάρος έψαξε το τρίποντο της Αθανασίου που όμως ήταν κλεισμένη), και αφού βάλαμε τις βολές όλα τέλειωσαν καλά.
Ήταν ένα ματς όπως το περιμέναμε, με λάθη και αστοχία εκατέρωθεν, όμως ο Προφήτης κράτησε τη νίκη και έδειξε πως η ψυχρολουσία του κυπέλλου ήταν μόνο μια κακή παρένθεση και όχι η αρχή ενός ντεφορμαρίσματος, όπως ίσως να φοβόμασταν. Για τον Προφήτη κορυφαία σήμερα ήταν η Βροχίδου (και μπροστά αλλά και στο man to man πάνω στην Αθανασίου), επιθετικά έδωσε βοήθειες και η Λαουλάκου, ενώ αμυντικά όλες παίρνουν καλό βαθμό, ειδικά στο β'. Από τον Φάρο καλύτερη η αειθαλής σέντερ Τσέρου. Με πολλά λάθη η διαιτησία των Τσόλη και Ντίντα.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ. 47-41 (15-15, 21-25, 35-33, 47-41)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσόλη, Ντίντας
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Ρουμπελάκης): Βλάμη 4, Βροχίδου Σ. 12(2), Ευμορφοπούλου 6(1), Σπύρη 2, Ρουμπελάκη 7(1), Λαουλάκου 7, Χατζηνικολάου 2, Αμανατίδη 3, Ανυφαντάκη Ε. 4.
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ. (Γ. Λειβάδης): Αράμπαλη 6, Μεγαλέμου, Σαλιάι 7, Αθανασίου 5(1), Νεαρχάκου 4, Τσέρου 13, Μπεράτη, Κουταλιάνου 6, Κρητικοπούλου.