Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΑΡΜΕΝΙΚΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 2-1

Ο Προφήτης δεν κατάφερε να αποκομίσει κάτι από την επίσκεψή του στη Νίκαια, η ήττα από την Αρμενική με 2-1 τον έφερε πίσω βαθμολογικά και πλέον δύσκολα θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τα πλέι-άουτ.
Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης αναδειχθηκε ο Μέρκο, που σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, το πρώτο με την έναρξη του αγώνα και το δεύτερο με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Η Αρμενική ήθελε το ματς περισσότερο, καθώς είναι σε ακόμα πιο δύσκολη βαθμολογική θέση από εμάς, κινδυνεύοντας ακόμα και με άμεσο υποβιβασμό. Έτσι μπήκε από την αρχή δυνατά και σκόραρε αμέσως, έχοντας απέναντι της έναν Προφήτη που την περισσότερη ώρα "ψαχνόταν". Τουλάχιστον η ομάδα μας κατάφερε να ισοφαρίσει και μάλιστα με πολύ όμορφο τρόπο, μια υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Άγγου από θέση πλάγια αριστερά, που "κρέμασε" τον Ακριτίδη. Αυτό ήταν ένα από τα πολλά στημένα που κέρδισε ο Προφήτης γύρω από την περιοχή των Αρμενίων. Ο συγκεκριμένος τρόπος ήταν και ο μοναδικός με τον οποίο μπορέσε η ομάδα του λόφου να απειλήσει χθες, καθώς κατά τ' άλλα οι γραμμές δεν είχαν συνοχή και η μπάλα σπάνια έφτανε στην αντίπαλη περιοχή με ορθόδοξο τρόπο. Πάντως το "καλό" στημένο το κέρδισε η Αρμενική (που μη φανταστείτε ότι έπαιξε κι αυτή καμιά μπαλάρα): Το πέναλτι που κέρδισε ο Μέρκο σε αντεπίθεση στο 54' και μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος έκανε το 2-1 και έκρινε το ματς. Στο υπόλοιπο που απέμενε ο Προφήτης είχε μόνο δύο φάσεις που θα μπορούσε να ισοφαρίσει, όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Ήταν όμως πραγματικά μεγάλες ευκαιρίες, δύο σουτ από κοντινή απόσταση, αλλά στο πρώτο ο Εστυλιανίδης έστειλε τη μπάλα στις πολυκατοικίες, ενώ στο δεύτερο ο Άγγος πάνω στον τερματοφύλακα. Έτσι οι Αρμένιοι πήραν το οξυγόνο που τους ήταν υπερ-απαραίτητο για τη συνέχεια, ενώ ο Προφήτης πηγαίνει την άλλη βδομάδα για ένα ακόμα εκτός έδρας με μία από τις "κάτω" ομάδες (τον Ατρόμητο Κερατσινίου), και στόχος είναι τουλάχιστον αυτή τη φορά να "καθαρίσει" με την αποφυγή της "κόκκινης" τελευταίας θέσης, κι από 'κει και έπειτα να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί.
ΑΡΜΕΝΙΚΗ-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 2-1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τεσβάς (Θεολογίτης, Βουτσάς)
ΣΚΟΡΕΡ: 2' 54' (πεν.) Μέρκο - 27' Άγγος
ΑΡΜΕΝΙΚΗ: Ακριτίδης, Σταυρακάκης (83' Γαλάνης), Τσαπαριάν (71' Τομαράς), Ρακιντζής (46' Καταραχιάς), Συρίγος, Εγκιάν, Αλιφραγκής, Κουτσουράκης, Αθανασόπουλος, Κωσταρίδης, Μέρκο.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ: Σπαχίου, Περπερίδης (80' Λίτσης), Αλλαϊμπέι, Τσάδαρης, Βισβίκης, Γεωργακάκος (36' Τρίχας), Άγγος, Εστυλιανίδης, Μασρί, Τσιριγώτης, Τσάκωνας (69' Ορφανός).