Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΕΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 1-1

Κανείς δε "Χ"άρηκε σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο της ΑΓΕΤ, όπου Ατρόμητος Κερατσινίου και Προφήτης Ηλίας έφεραν 1-1 και έμειναν πίσω στους στόχους που κυνηγούν. Ο μεν Ατρόμητος δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί όσο θα ήθελε από την τελευταία θέση, ο δε Προφήτης έμεινε μακριά από το γκρουπ των ομάδων που σώζονται απ' ευθείας.
Ο Προφήτης θα μπορούσε (και θα έπρεπε) να είχε πάρει το ματς, όμως τιμωρήθηκε από τον άγραφο νόμο της μπάλας, που εμφανίστηκε με το προσωπείο των δύο πέναλτι που εκτελέστηκαν, ένα για κάθε ομάδα. Το πρώτο ημίχρονο ήταν άγονο, με τις δύο ομάδες να έχουν κάποιες σποραδικές ευκαιρίες, με πιο σημαντική μια εξ επαφής άστοχη κεφαλιά του Βισβίκη για τον Προφήτη, και ένα κακό τελείωμα του Χατζησταύρου για τους γηπεδούχους. Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες, σπρωγμένες από την εκατέρωθεν ανάγκη κατάκτησης των τριών βαθμών, άρχισαν να ανοίγονται περισσότερο και να ψάχνουν το γκολ. Ο Ατρόμητος στο διάστημα 45'-60' ήταν καλύτερος, έφτιαξε φάσεις, όμως ο Προφήτης βελτίωσε την κυκλοφορία του, πήρε μέτρα και ανταμείφθηκε με το γκολ του Άγγου στο 67'. Ο Τσιριγώτης έκανε το σουτ από αριστερά και ο Άγγος πήρε το "ριμπάουντ" από την ασθενή απόκρουση του Μησιώνη, κάνοντας από κοντά το 0-1 με το κεφάλι. Ο Προφήτης συνέχισε να είναι επιθετικός και στο 78' ήρθε η μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, που όμως δεν γράφτηκε ποτέ. Ο Τσιριγώτης έκανε την ατομική προσπάθεια, ανατράπηκε, αλλά στο πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος έστειλε την μπάλα άουτ. Στο υπόλοιπο του αγώνα, οι "κυανέρυθροι" έκαναν λάθος διαχείριση και το πλήρωσαν. Ενώ θα έπρεπε να "παίξουν" με το χρόνο και να μη ρισκάρουν, συνέχισαν να είναι επιθετικοί, παρασυρμένοι ίσως και από τη ροή του αγώνα. Έτσι, σε μια αντεπίθεση του Ατρομήτου, και με την άμυνά μας εκτεθειμένη, ο Θεοδωρίδης σέντραρε και η μπάλα πήγε στο χέρι του Περπερίδη, με τον ρέφερι να δείχνει τη βούλα. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Θεοδωρακάκης, που ευστόχησε και έγραψε το 1-1, παρότι ο Σπαχίου έπεσε σωστά. Και τα δύο πέναλτι που έδωσε ο Φουρναράκης ήταν πολύ δύσκολες περιπτώσεις. Αν θέλετε την άποψή μας κανένα από τα δύο δεν ήταν, αλλά η αλήθεια είναι πως ό,τι και να έδινε ο ρέφερι, σίγουρα θα άκουγε γκρίνια, είτε από τους μεν είτε από τους δε.
Ο Προφήτης τώρα υποδέχεται τον Παννεαπολικό στο Σ.Ε.Φ. και εκεί θα παίξει το τελευταίο του χαρτί προκειμένου να αποφύγει τα μπαράζ παραμονής. Στα τελευταία δύο ματς, που ήταν με ομάδες που είναι στη βαθμολογία πιο χαμηλά από εμάς, η συγκομιδή ήταν μόλις ένας βαθμός κι έτσι η κατάσταση παρέμεινε δύσκολη. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν ο Προφήτης δεν αποφύγει την ψυχοφθόρο διαδικασία, η πίστη ότι η ομάδα τελικά θα χαμογελάσει, είναι ακλόνητη σε όλους μας...
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΕΡ.-ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ 1-1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φουρναράκης (Μαυρομιχάλης, Καδιουράνη)
ΣΚΟΡΕΡ: 87' (πεν.) Θεοδωρακάκης - 67' 'Αγγος
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΕΡ.: Μησιώνης, Προκοπάς (65' Χαλκιάς), Γιαννιώτης, Ρηνιώτης, Κουλιζάκης, Κερασίδης, Φραντζέσκος (77' Παπαδάκης), Θεοδωρακάκης, Χατζησταύρου Ζ. (53' Χατζησταύρου Η.), Θεοδωρίδης, Ακριβός.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ: Σπαχίου, Περπερίδης, Αλλαϊμπέι (80' Ορφανός), Τσάδαρης Α., Βισβίκης, Λίτσης (46' Φεϊζάι), Άγγος, Μασρί, Εστυλιανίδης, Τσιριγώτης, Τσάκωνας.