Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ 73-62

Ο Προφήτης έκανε το καθήκον του απέναντι στην Ηλεκτρούπολη και παρέμεινε ζωντανός στη μάχη της παραμονής, παίρνοντας το πρώτο του ροζ φύλλο μετά από δύο άγονους μήνες.
Με τους δύο αντιπάλους να βρίσκονται στην ίδια -δεινή- βαθμολογική θέση και να θέλουν όσο τίποτα τη νίκη, ο Προφήτης έκανε ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα προηγούμενος 10-2 στο 5'. Δεν μπόρεσε όμως να "χτίσει" πάνω σε αυτό το γρήγορο προβάδισμα, επειδή η άμυνα χαλάρωσε και η Ηλεκτρούπολη βρήκε τα εύστοχα μακρινά σουτ που την ξεκόλλησαν. Το ημίχρονο πήγε στο 37-31, με τον Προφήτη να έχει πάντα ένα βραχύ προβάδισμα και την Ηλεκτρούπολη να ακολουθεί σε απόσταση δύο-τριών καλαθιών. Στο ξεκίνημα του τρίτου ο Προφήτης προσπάθησε και πάλι να ξεφύγει (42-33), όμως ξανά οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και στο 50-50 του 29' όλα ξεκίνησαν από την αρχή. Εκεί ακολούθησε και το διάστημα που έκρινε την αναμέτρηση: Ο Προφήτης μέσα σε τρία αγωνιστικά λεπτά έκανε ένα 12-0 που τον έστειλε στο 62-50 και έβαλε πια καθαρά τις βάσεις για τη νίκη του. Η Ηλεκτρούπολη έκανε μια τελευταία απόπειρα φτάνοντας μέχρι το 68-62 δύο λεπτά πριν το τέλος (κι ενώ ο Προφήτης έπαιζε χωρίς ψηλούς λόγω φάουλ), όμως ο χρόνος ήταν λίγος και για τους δύο: Ούτε η Ηλεκτρούπολη προλάβαινε να πάρει τη νίκη, ούτε όμως και ο Προφήτης να φτάσει στην ανατροπή του -15 του πρώτου αγώνα, κάτι που θα ήταν χρήσιμο σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Ο Κεφαλίδης πήγε σε μικρό rotation και ευτύχησε να έχει ηγετικές φυσιογνωμίες τους Βουρνά και Μπαμπάκο, αλλά και να παίρνει πολλές βοήθειες από τα τρία γκαρντ (Μουστάκα, Τριανταφύλλου, Ξετρίχη). Η ομάδα σήμερα είχε ενέργεια και -επιτέλους- έβγαλε πάθος, σε ένα ματς οριακό για το μέλλον μας στην κατηγορία. Από τους παίκτες του Τάσου Καρατζούνη κορυφαίος ο Πετς και καλός επίσης ο Γραικούσης. Τα όποια λάθη των ρέφερι Πούλιου και Κοσμίδου δεν επηρέασαν τη ροή της αναμέτρησης. Στον πάγκο του Προφήτη βρέθηκε χθες δίπλα στον κόουτς Κεφαλίδη ο Παναγιώτης Λούντζης, που θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του και θα είναι κι αυτός κοντά στην ομάδα.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ 73-62 (19-17, 37-31, 57-50, 73-62)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πούλιος, Κοσμίδου
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Κεφαλίδης): Μουστάκας 9(2), Λεοντιάδης, Τριανταφύλλου 11(2), Ξετρίχης 8(2), Βουρνάς 18, Μαυράκης 5, Μπαμπάκος 21, Ντάσκας Τ., Μαρής 1.
ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ (Τ. Καρατζούνης): Κοντογιάννης 2, Ριζούλης, Χατζηγώγος 2, Πέτα 2, Ρόζος 10(1), Πετς 13(1), Καμακάρης 8, Σταθόπουλος 6, Παπαδημητρίου 2, Γραικούσης 10(1), Γαλάτης 7(1).