Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΔΡΙΚΟ: ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ 56-58

O Προφήτης βρέθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο να χάνει ακόμα και με δεκαεννιά πόντους, ένα λεπτό πριν το τέλος ισοφάρισε, δεν κατάφερε όμως να πάρει τη νίκη που τόσο πολύ χρειάζεται και με το κλείσιμο του γύρου έμεινε στην ουρά της βαθμολογίας.
Η ομάδα μας έδειξε χθες ικανοποιητική διάθεση στην αμυνά της, αλλά για τριάντα λεπτά είχε τρομερό επιθετικό πρόβλημα, που την ανάγκασε από νωρίς να κυνηγά στο σκορ. Σε ένα γενικά φτωχό πρώτο ημίχρονο, η Γλυφάδα προηγήθηκε 7-17 στο δωδέκατο λεπτό και πήγε στην ανάπαυλα με 20-29, χτυπώντας μας από το τρίποντο με τον Σέιφερ αρχικά και τον Καλάβρια στη συνέχεια. Η διαφορά άνοιξε ακόμα περισσότερο στο τρίτο δεκάλεπτο και στο 24-43 του 26' το ματς έδειχνε να έχει τελειώσει, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 30-49. Ο Προφήτης δεν το παράτησε, έπαιξε άμυνα και παίρνοντας ψυχολογία από κάποια σουτ άρχισε να μαζεύει το σκορ. Έτσι πήγε στο 39-53 του 35' και κάνοντας μετά ένα σούπερ τετράλεπτο έφτασε στο 53-53, ακριβώς ένα λεπτό πριν το τέλος και έχοντας δεχτεί μόλις τέσσερις πόντους σε εννιά αγωνιστικά λεπτά. Δυστυχώς όμως η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε. Στην πρώτη της επίθεση με το σκορ στο Χ η Γλυφάδα σκόραρε (με δύο βολές), στο 53-55 η μπάλα "έφτυσε" τον Μαρή ενώ ούτε στην τελευταία φάση ήμασταν τυχεροί, καθώς ο Βουρνάς δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει μετά το επιθετικό ριμπάουντ που πήρε από την δεύτερη (επίτηδες) άστοχη ελεύθερη βολή του Τριανταφύλλου.
Άριστη η διαιτησία από τους Καρακωνσταντόπουλο και Μανουσόπουλο.
Παρά την ήττα, ο Προφήτης έδειξε μαχητικότητα, είναι πολύ ευχάριστο που δεν παράτησε και παραλίγο να γυρίσει ένα θεωρητικά χαμένο παιχνίδι και γενικά έδειξε καλύτερη εικόνα από τα προηγούμενα ματς, βασικά επειδή ήταν πιο προσηλωμένος στην άμυνα και προσπάθησε να πάει το παιχνίδι στο στυλ που του ταιριάζει. Πράγματα πολύ σημαντικά, και ενώ σε μία εβδομάδα δίνουμε στα Καμίνια αγώνα ύπαρξης με την ισόβαθμή μας Ηλεκτρούπολη.
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ 56-58 (7-12, 20-29, 30-49, 56-58)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακωνσταντόπουλος, Μανουσόπουλος
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Γ. Κεφαλίδης): Μουστάκας 15(1), Μπανάι, Λεοντιάδης 3(1), Τριανταφύλλου 15(4), Ξετρίχης, Βουρνάς 6, Μιχαλόπουλος 2, Μπαμπάκος 11, Ντάσκας Τ. 2, Ντάσκας Φ., Μαρής 2.
ΓΛΥΦΑΔΑ (Σ. Καψιμάλης): Τάγκαλος 1, Σέιφερ 16(4), Μάρας, Καλάβριας 12(3), Γουλανδρής 2, Γκονουλού 5, Μακρυγιάννης 8, Τζημουράκας 6, Κοκαράκης 2, Λίππας 3(1), Μπενιαμίν 3(1),